Erstlaub - Blown (2005)

Electronic / Avant-Garde
Label: Conv

1. Blown (38:27)
Sietse
Super zware ambient drones. Donker geluidslandschappen worden door modulaire synths in elkaar gezet, ze faden in, faden out. Later meer, nu is het te laat...maar iig een 5

en gratis te downloaden op mijn favoriete netlabel (met ook enkele cd releases) www.con-v.org

avatar van bas
bas
zware geluiden, maar daar is ook alles mee gezegd. Wederom een album dat zwaar aan subjectiviteit is onderheven. Luister het in een emotionele bui en je zult het prachtig vinden. In een nuchtere bui: leeg en inspiratieloos. het voelt alsof het een stuk meer zou kunnen zijn.

Maar goed, het is gratis, dus wie moet er klagen! 3*

avatar van Onderhond
"EXPERIMENTAL ELECTRONICS". Laten we even serieus blijven

Dit soort muziek was al gedateerd toen de hedendaagse electronic er nog niet aan dacht om geboren te worden. Een met bas verder, hoewel ik denk dat het mij nog minder zal liggen in een emotionele bui.

Gewone basic drones, aardig maar niks speciaals. Had wat mij betreft ook gewoon 1984 kunnen staan. 3* is een goed cijfer.

avatar van Goodfella
Hmn.. Ik luisterde hiervoor Wilt's As Giants Watch over Us en daar próef je de sfeer en stimuleert het de fantasie. Hier kan ik dan weer veel minder mee. Puur persoonlijk dit, maar áls het dan zo minimaal geanimeerd is heb ik m'n zweefmuziek liever à la Steve Roach ofzo. Dit kale gezoem is gewoon niet zo leuk. Simpel

avatar van Onderhond
Steve Roach - Structures from Silence (1984)

Grappig dat je Roach noemt, 1984 was natuurlijk niet zo willekeurig gekozen als het misschien lijkt . En wat Wilt betreft ben ik het natuurlijk meer dan eens met je

Sietse
tja, ik mag dit heel graag horen. Het is niet vernieuwend, maar goed dat is drones al ff niet meer (al wordt 2004 als het jaar van de drone gezien...(heb ik niet zelf bedacht ) )

Ik vind het gewoon heel mooi, ik heb er geen probleem mee omdit te horen als vrolijk ben en ook niet als ik me rot voel.

avatar van Jazper
Ach, vernieuwend of niet. Ik vind dit mooi. 4 *.

The goodnight stars uit 2006 die nog niet op de site staat vind ik nog iets mooier.

Maar dit is ook al heel mooi.

Sietse
die is inderdaad ook erg mooi, net zoals de twee andere albums in 2006 van hem (The Long Road en Deconstructed (welke bij Diesel Combustible is uitgekomen))