Aero - Rises and Falls (2003)

Electronic

5. Aug31 (4:30)
  6. Float (1:03)
  7. After (9:01)
Sietse
een fijne plaat van een fijn label.

Dit is ambient in de stijl van Fennesz, Mitchell Akiyama, Christopher Willits en Tim Hecker. Als dit je niks zegt...

men neme een gitaar/piano/willekeurig ander instrument en men bespeeld dit. Het geluid gaat een laptop in en wordt dan wel realtime bewerkt, dan wel door post-processing (dit is post-processing) Het geluid is vaak nog wel herkenbaar, maar er wordt heel veel extra mee gedaan. Dit is niet zo zeer de relaxte ambient die we wel kennen van Brian Eno, maar vaak wat "rommeliger" en er komt soms zelfs wat meer noisy dingen om de hoek kijken.
Ik moet trouwens wel zeggen dat Aero wel weer een heel ander geluid erop na houdt dan een Fennesz of Akiyama. Hij heeft echt zijn eigen kleine stijl gevonde.

Momenteel staat ie op 4,5 bij mij, maar hij wil ook nog wel eens naar de 5 springen (en dan weer terug)

Later hierover meer.