David Allan Coe - Once Upon a Rhyme (1975)

Country
Label: Columbia

1. Would You Lay with Me (In a Field of Stone) (2:42)
  2. Jody Like a Melody (3:03)
  3. Loneliness in Ruby's Eyes (3:06)
  4. Would You Be My Lady (2:49)
  5. Sweet Vibrations (Some Folks Call It Love) (3:05)
  6. Another Pretty Country Song (3:22)
  7. Piece of Wood and Steel (4:06)
  8. Fraulein (2:45)
  9. Shine It On (3:03)
  10. You Never Even Called Me by My Name (5:16)
avatar van heicro
De minste van de drie albums die ik nu van hem in bezit heb. Deze kostte 50 cent, ik zoek soms naar cd'tjes (en boeken) in de kringloopwinkel en speur toch nog wel eens een pareltje op.
Opvallend is, dat het mij al bekende en tevens beste nummer 'You Never Even Called Me by My Name' niet door hemzelf is geschreven. Toch blijf ik in hem geinteresseerd, want ik weet dat hij veel betere albums heeft gemaakt.

avatar van spinout
Ik heb deze ontdekt door Able Mable's Top 100 Country Albums. Er doen enkele voor mij bekende (Elvis)-muzikanten mee, nl. Reggie Young, Charlie McCoy Pete Drake, John Christopher, Mike Leech, Henry Strzelecki, Larrie Londin en The Jordanaires. Het is een redelijk traditioneel country album, maar Coe heeft een mooie countrystem die de nummers wat extra geeft. Op Wikipedia staat een grappig verhaal over de correspondentie tussen Coe en medeauteur van 'You never even called me by my name' Steve Goodman, wat Coe ook tijdens het nummer vertelt. De andere auteur is overigens de onlangs overleden John Prine.