George Clinton - Greatest Funkin' Hits (1996)

Funk
Label: Capitol

1. Atomic Dog [Dogs of the World Unite Remix] (4:23)

met Coolio

2. Flashlight [The GrooveMasters' Mix] (6:19)

met Q-Tip, Busta Rhymes, Ol' Dirty Bastard en and P-Funk

3. Booty Body Ready for the Plush Funk (6:45)
  4. Bop Gun (One Nation) (4:47)

met Ice Cube

5. Break My Heart [Stop-Tha-Bleedin' Remix] (5:51)
  6. Mothership Connection Starchild [Fully Equipped Mix] (7:21)
  7. Knee Deep [Deep as a Mutha Funker Remix] Featuring Digital Underground (4:24)
  8. Hey Good Lookin' [Booty Enhanced Remix] (4:41)
  9. Do Fries Go with That Shake [Know What I'm Sayin' Remix] (4:24)
  10. Atomic Dog [Original Extended Version] (9:58)
  11. Knee Deep [Midnight Mix] (4:20)

met Digital Underground

12. Mothership Connection Starchild (The Second Coming) (5:58)
avatar van george clinton
Ik heb deze ooit eens van de bibliotheek ontleend. Het is te lang geleden om mijn stem uit te brengen, maar de originele nummers zijn stukken beter.

Ik was me er niet van bewust dat het om een remix-album ging... Wat een tegenvaller!!

Bepaald niet aan te raden.

avatar van Kos
Kos
Wel hoor, heerlijke remixes.
Wel een beetje gericht op hip-hop publiek denk ik, aangezien het echt tracks zijn die in de hip-hop helemaal plastgesampled zijn.

De 2 tracks die ik niet kende zijn echt de moeite: 'Body Booty Ready For The Plush Funk' en 'Break My Heart'. En de remixen zijn wel leuk en interessant, vooral One Nation met Ice Cube

En mothership connection met Glen Goins z'n live improvisatie ertussen gemixt is toch ook hemels.