menu

Frank Sinatra - She Shot Me Down (1981)

mijn stem
3,85 (13)
13 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Reprise

  1. Good Thing Going (3:55)
  2. Hey Look, No Crying (5:27)
  3. Thanks for the Memory (4:28)
  4. A Long Night (3:45)
  5. Bang Bang (My Baby Shot Me Down) (3:24)
  6. Monday Morning Quarterback (4:38)
  7. South - to a Warmer Place (3:46)
  8. I Loved Her (4:05)
  9. The Gal That Got Away / It Never Entered My Mind (Medley) (5:50)
totale tijdsduur: 39:18
zoeken in:
avatar van Ducoz
3,5
Sinatra's stem heeft hier echt aan kracht ingeboet, zelf ziet hij er ook oud en versleten uit op de hoes. Verder een 'ouderwetse' Sinatra, die hier terug keert naar zijn roots.

avatar van heartofsoul
4,5
Dit album heeft, ten onrechte, nauwelijks de waardering gekregen die het verdient. Het is het laatste Sinatra-album dat er écht toe doet. Sinatra is hier de loner ; de meeste songs zijn prachtig en krijgen de gewenste begeesterde uitvoering. Voeg daarbij de rake, schitterende arrangementen van Gordon Jenkins en een vlekkeloze productie (van Don Costa), en je hebt een topalbum. Vind ik tenminste. Aanbevolen voor iedere liefhebber van Sinatra's ballads-albums.

avatar van Ducoz
3,5
Iedere 5/6 jaar kom ik in een hevige Sinatra-mood. Vaak komt die opzetten wanneer de herfst haar intreden doet; de melancholiek van de natuur die richting slaapstand gaat.. de avonden die eerder vallen, de kou(nu nog geen sprake van)die daarmee gepaard gaat..

Sinds gisteren heb ik de LP (weer) in huis, nadat ik de CDs eind 2015 allemaal had verkocht. Zie hierboven mijn reactie van bijna 6 jaar geleden..

Zoals ik daar stel is dit Sinatra terug naar de roots. De melancholieke Sinatra, de Sinatra die het allemaal heeft geleefd en hier thuis komt. Natuurlijk komt er nog 1 plaat na.. maar dit is zijn laatste 'meesterwerk', met 1 kanttekening. Volgens mij is 'Good Thing Going' het enige nummer waar Sinatra goed vals op zingt -daar heb ik hem nooit eerder op betrapt.

avatar van goldendream
geplaatst:
Dit lijkt me het laatste echt goede album van Frank Sinatra. Mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar dit soort albums en niet naar de meer swingende albums.
Bij Sinatra ervaar ik hetzelfde als bij Johnny Cash: alle aandacht gaat naar de oudere albums en het latere werk wordt genegeerd. Vaak is dit onterecht.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:43 uur

geplaatst: vandaag om 06:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.