Susanne Abbuehl - The Gift (2013)

1 stem

Zwitserland
Jazz
Label: ECM

1. The Cloud (5:11)
  2. This and My Heart (3:38)
  3. If Bees Are Few (1:39)
  4. My River Runs to You (5:20)
  5. Ashore at Least (7:36)
  6. Forbidden Fruit (2:03)
  7. By Day, by Night (4:03)
  8. A Slash of Blue (1:33)
  9. Wild Nights (6:40)
  10. In My Room (4:53)
  11. Bind Me (1:21)
  12. Soon (Five Years Ago) (3:14)
  13. Fall, Leaves, Fall (4:04)
  14. Sepal (1:31)
  15. Shadows on Shadows (4:02)
  16. This and My Heart, Var. (4:27)
avatar van Broem
Juweeltje van deze nachtegaal die interpretaties van bekende dichters op muziek heeft gezet. Erg smaakvol en integer gedaan. Begeleid door m.n een flugelhorn maakt dit album spannend en doet naar meer verlangen. Zoals gewend van het ECM label is de produktie en geluidskwaliteit top. Erg goed.

Klinkt goed (samples beloven al veel).

avatar van Broem
Vandaag weer eens lekker voor dit album gaan zitten. Enorm sfeervol en grandioos gemusiceerd. Denk dat ik er nog maar een 0,5 * aan toevoeg. Heerlijk.

Yann Samsa
Zeer sfeervolle plaat inderdaad. Ik heb 'm nog niet heel erg vaak beluisterd, maar ik wil niet dat het blijft hangen. Hoe, wat, waarom? Ik laat me graag verrassen. Deze af en toe, bij een guur weertje, aan het vuurtje, met een drankje. Tijdelijke rust.

avatar van Broem
Zeker. Moet zeggen dat ik haar overige albums nog niet ken. Dit smaakt echter naar meer. Het album heeft hier ook maanden op de stapel gelegen. Vandaag blind gepakt (album welteverstaan)