Chip Taylor - Block Out the Sirens of This Lonely World (2013)

Country / Rock
Label: Train Wreck

1. Block Out the Sirens of This Lonely World (4:17)
  2. Never Said Goodbye (3:16)
  3. God Bless Norwegians (5:53)
  4. Get Me Back Even Again (3:21)
  5. Hey Vinnie (3:06)
  6. Intro (1:04)
  7. North Caucasus Fight Club (3:52)
  8. That's How I Love You Tonight (4:02)
  9. It Wasn't Me - It Wasn't You (3:38)
  10. Pretty Good Order (Human Beings) (4:09)
  11. The Last Video (4:09)
  12. Tears from an Old Yonkers Child (5:07)
  13. Broken Down Bicycles (2:11)
  14. Better Put My Glasses On (3:09)
  15. Ukrainian Girls (3:19)
  16. Is That the Final Take? (3:01)
  17. Better Put My Glasses On [Radio Mix] (2:54)
avatar van potjandosie
het zoveelste pareltje van de oude maestro singer/songwriter Chip Taylor, een verhalen verteller pur sang, met muziek en tekst miniatuurtjes die onder je huid kruipen. wederom een album met een lange speelduur, maar vervelen doet het nooit. de muziek van de man laat zich moeilijk in een hokje stoppen. rock of (klassieke) country zoals hierboven vermeld is het zeker niet. zijn latere albums worden meestal onder het genre "americana" gekwalificeerd. het album heeft wellicht meerdere draaibeurten nodig om bij de luisteraar "binnen" te komen, maar dan heb je ook wat. de bekende clichés als songs die voortkabbelen in een traag tempo, rustig, slaapverwekkend of ingetogen muziek kun je er op loslaten, maar wat staan er weer vele prachtliedjes op dit album. hoogstaande veelal akoestische muziek, kaal, intiem, spaarzaam geïnstrumenteerd. de oude, wijze man laat weer een scala aan levenslessen de revue passeren, kwetsbaarheid, leed, pijn maar bovenal ook liefde, worden hier op de van hem bekende wijze met ons gedeeld. stemmig en gevoelig is het zeker, donker versus licht liggen dicht bij elkaar, toch klinkt het in zijn geheel eerder sober dan somber. dat allemaal gebracht met die prachtige, rustgevende stem van de man.

All songs written by Chip Taylor, produced and arranged by Goran Grini, recorded at Athletic Sound Studio, Halden, Norway, co-produced by Chip Taylor
er spelen uitsluitend Noorse en Zweedse muzikanten mee op dit album, uitgezonderd de Amerikaanse meestergitarist John Platania (bekend van zijn werk op albums van Van Morrison)
onder het muziekinstrumentarium bevinden zich naast acoustic guitar, bass, drums/percussion, electric guitar, piano/pump organ o.a. cello, pedal steel, viola, glockenspiel, french horn, trombone

van de inmiddels 83 jarige, productieve man verscheen dit jaar (2023) een 2-cd album "The Cradle Of All Living Things"

quote uit Pretty Good Order

Human beings have pretty good order
When they listen to their leaders
And they follow their directions
And they fill out proper papers

Human beings have pretty good order
Till they listen to each other
And they find out they've been lied to
About a lot of stuff, and the money

And I'm sitting on top of the world
Watching all the people, moving around down there
Some of them...they're laughing, some of them .... are crying
Most of them are wondering