Zerra I - Zerra I (1984)

Ierland
Label: Mercury

1. Mountains and Water (4:40)
  2. Tumbling Down (3:42)
  7. I Know (5:03)
  8. Nothing * (3:34)
  9. Young Love * (5:27)
  10. Children (5:38)
  11. Ten Thousand Voices * (3:40)
avatar van Rainmachine
Heb deze ook weer eens afgestoft en op de platenspeler gegooid. Mooi album en vroeger veel gedraaid. Is nooit op CD uitgebracht wat wel jammer is want mede hierdoor is dit wel een beetje in de vergetelheid geraakt. Deze Ierse band heeft in 1984 als voorprogramma van The Cure getoerd. Ik heb ook nog een paar maxi singles en 7" singles die moet ik ook weer eens gaan draaien.

avatar van Rainmachine
Nog wat extra informatie voor de liefhebbers. Zerra 1 werd gevormd in 1982 door zanger en toetsenist Paul Bell, gitarist Andreas Grimminger, bassist Adrian Wyatt en drummer Mike Mesbur. Dat jaar ondersteunde de band The Cure op hun Britse en Europese tournee in april-juni en bracht "Let's Go Home" uit als hun debuutsingle. Het is alleen uitgebracht door Top Hole Records in Nederland. Later in december ondersteunde de band U2 voor vijf data. Twee singles werden in 1983 uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk op het Second Vision-label. Hoewel "The West's Awake" en "The Banner of Love (How I Run to You)" geen groot commercieel succes genereerden, bereikte de laatste single nummer 33 op de UK Independent Singles Chart. In februari-maart 1984 tourde de band als voorprogramma van The Boomtown Rats. In hetzelfde jaar tekende de band bij Mercury. Hun eerste single voor het label was "Ten Thousand Voices". Dat jaar werd ook hun titelloze debuutalbum uitgebracht, dat de singles "Tumbling Down" en "Mountains and Water" voortbracht. Uitgebracht in heel Europa, werd het album geproduceerd door Todd Rundgren, maar slaagde er niet in om de band hun commerciële doorbraak te geven.