Quartz - Stand Up and Fight (1980)

Label: MCA

1. Stand Up and Fight (4:43)
  2. Charlie Snow (3:25)
  3. Can't Say No to You (6:18)
  4. Revenge (4:14)
  5. Stoking Up the Fires of Hell (4:07)
  6. Rock'n'Roll Child (4:52)
  7. Questions (4:21)
  8. Wildfire (6:03)
  9. Circles * (3:38)
avatar van wizard
In vergelijking met de voorganger is Quartz hier een andere, hardere richting ingeslagen. Weg zijn de rustigere nummers van het debuut, en persoonlijk vind ik dat deze plaat daaronder lijdt. De nummers lijken nu allemaal meer op elkaar, hebben minder een eigen gezicht.
Met name de eerste nummers klinken nogal hetzelfde, en daar storen de simpele drumpartijen me een beetje, zeker omdat ze nogal aanwezig zijn in de mix.
Maar goed, de zang is nog steeds goed, en de nummers zijn ook niet slecht. Daarom toch 3*.

avatar van Larzz
Vond deze plaat toen toch wel heel aardig. Beetje Black Sabbath achtig en een Molly Hatchet hoes. Geen bijzondere band maar toch aardig mee liftend op de New Wave Of British Heavy Metal. Na 39 jaar de LP nog steeds in de kast staan. Net gedraaid weer. Leuk.

avatar van Rockfan
Lang geleden gehoord. Er is ook niets blijven hangen.

Zanger heeft iets weg van die Slade alleen iets minder schor.

Leuk album maar niet meer dan dat

Hawee
Volgens mij geproduceerd door Toni Iommi vandaar de Sabbathsfeer. Dit is echt wel een leuke nwobhm- achtige plaat met melodie en enkele goede nummers, zoals titelnummer en Stoking Up the Fires of Hell. Weinig mis mee.