Bigg Jus - Poor People's Day (2005)

Label: Mush

1. Everything Must Coincide (1:18)
  2. Supa Nigga (3:32)
  3. Energy Harvester Swallow the Sun (4:23)
  4. This Is Poor People's Day (4:34)

met Patricia Reed

5. Orbital Mechanics (4:34)

met MarQ Spekt

6. Halogen Lanterns (6:24)
  7. Illustrations of Hieronymus Bosch That 1467 Shit (3:34)
  8. Night Before (3:43)
  9. Eerie Silence (1:27)
  10. When They Start 1997 Uptop Shit (3:57)
  11. Memories of You (1:59)
  12. Anything You See Fit Change by Design (4:01)
  13. Been Here Before (1:16)
Nog één voor de jaarlijstjes

avatar van hiphopmaster
Ex Company Flow-er Bigg Jus dropt hier een wrede solo-plaat ondersteund door DJ Gman. Houd je van die typische Definitive Jux-sound, dan is dit je ding. Het album begint nog wel redelijk toegankelijk met Everything Must Coincide en Supa Nigga, maar daarna gaat Bigg Jus als een gek tekeer op ongewone, keiharde (off-) beats, geluidjes en samples.
Check vooral de nummers Orbital Mechanics, Supa Nigga en Illustrations of Hieronymus Bosch That 1467 Shit.
Helaas vind ik het langste nummer van het album niet echt goed.
Maar het is nog steeds goed voor 4,5*!

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Naar aanleiding van Funcrusher Plus ben ik dit album maar eens gaan checken, en het heeft erg lang geduurd voor ik een oordeel durfde te geven. Bigg Jus is een interessante rapper, en voldoet aan de verwachtingen die ik had naar aanleiding van FP, maar mist zonder El-P en Mr. Len toch een bepaalde afwisseling. Desalwelteplus heeft dit album een eigen sound en zijn de beats ook interessant, wat mij brengt op een eindoordeel van 4,0*.

avatar van Osiris Apis
panjoe schreef:
Desalwelteplus
Leuk woord. Is dat een synoniem voor desalniettemin? Alleen dan positiever.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ja geen idee waar ik het vandaan heb.