The Human League - Original Remixes & Rarities (2005)

Pop / Electronic
Label: Virgin

1. Being Boiled [Album Version] (4:16)
  2. The Sound of the Crowd [12" Version] (6:31)
  3. Hard Times (4:55)
  4. Non-Stop (4:19)
  5. Don't You Want Me [Special Extended Dance Mix] (7:29)
  6. Mirror Man [Extended Version] (4:22)
  7. You Remind Me of Gold (3:38)
  8. (Keep Feeling) Fascination (Improvisation) (6:10)
  9. Total Panic (3:30)
  10. The Lebanon [12" Extended] (5:54)
  11. Life on Your Own [Extended] (5:48)
  12. Together in Electric Dreams [Extended] (6:23)

met Giorgio Moroder

13. Human [Extended Version] (5:05)
  14. Heart Like a Wheel [Extended Mix] (6:49)
Father McKenzie
De meeste remixen van topsongs zijn meestal minder dan het origineel en hier is dat niet anders. Waarom de boel toch steeds verkloten... ach, neen, geef mij maar de normale versies, stukken lekkerder en meer to the point. Being Boiled gààt nog wel in remixvorm...

avatar van foxhusky
Nee, niet mee eens. Het hier niet een kwestie van 'verkloten', maar het betreft de originele 12" versies, zoals de naam van het album al aangeeft. Bovendien bevat dit album ook een aantal b-kantjes die niet eerder op reguliere albums te vinden waren. Dit album was in 2005 dan ook een zeer welkome aanvulling van mijn collectie Human League albums.

Vaak gaat het niet eens om echte remixen, maar om 'extended versions', dus langere versies van de singles zoals we die al kennen. Voor mij is dat in de meeste gevallen een verrijking van de single. Als ik een single van 3 minuten erg goed vind, dan zou ik dan nummer ook wel graag 6 of 7 minuten lang willen horen. Niet alle muzieksoorten lenen zich daarvoor, maar de muziek van The Human League is hiervoor zeer geschikt.

Ik heb het hier dus niet over remixen gemaakt door allerlei DJ's, met extra beats, zonder dat je het origineel nog goed kunt horen. Dergelijke remixen vind ik ook vreselijk, maar daarvan is op dit album absoluut geen sprake.

Alleen al voor de 'Rarities' is dit album zeer de moeite waard. Neem bijvoorbeeld het nummer 'You remind me of gold'. Dit was de b-kant van 'Mirror Man' en was nog niet eerder op CD verschenen, zover ik weet. 'Total Panic' was de b-kant van '(Keep feeling) Fascination' en voorheen alleen verkrijgbaar op een zeldzame 3" CD-single.

avatar van dynamo d
Don't You Want Me [Special Extended Dance Mix] is vooral instrumentaal, erg jammer. Hoopvol hoop je op de zang maar pas aan het einde komt er ietsiepietsie. Beter zijn de langere versies van The Mirror Man en The Lebanon.

avatar van gaucho
dynamo d schreef:

Ja, dat viel me destijds ook zo tegen toen ik in 1982 de originele 12 inch single kocht. Met het idee dat dit een verlengde versie van de originele single zou zijn, dus zonder 'm voor te beluisteren in de platenzaak. Terwijl hier met een vocale versie zoveel meerwaarde aan gegeven had kunnen worden. Echt een misser, al heb ik het inmiddels geaccepteerd. Pluspunt van deze versie is dan weer wel dat je goed kunt horen hoe vernuftig dat synth-arrangement van het nummer in elkaar steekt.

Er bestaat wel een Disconet remix van Don't you want me, die wél die vocale gedeelten toevoegt, maar die is moeilijk in originele staat te vinden. Dier versie hadden ze hier natuurlijk ook aan kunnen toevoegen. Alweer een gemiste kans...

Verder was deze CD ook voor mij een mooie aanvulling op de HL-collectie. Zoals gezegd: de originele 12 inch mixen uit die tijd, plus enkele waardevolle B-kantjes maken deze aanschaf voor mij de moeite meer dan waard.