Efterklang with Copenhagen Phil - The Piramida Concert (2013)

Denemarken
Label: 4AD

1. Hollow Mountain (7:31)
  2. Apples (4:35)
  3. Sedna (4:54)
  4. Told to Be Fine (3:51)
  5. The Living Layer /Vælv (10:37)
  6. The Ghost (4:46)
  7. Black Summer (7:40)
  8. Between the Walls (5:13)
  9. So (4:26)
  10. Monument (7:01)
avatar van JoostBo
Piramida was, naar mijn mening, een van de beste albums van het afgelopen jaar. De Deense band Efterklang tourde met dit album op zak een tijdje in een uitgebreide bezetting met ondermeer een orkest.

Verschillen met het Piramida? Geen Dreams Today, in plaats daarvan So, een nummer dat geschreven is gedurende de opnames van Piramida, maar het album niet haalde. Een ander nieuw nummer is Vælv dat aansluit op The Living Year. Het is een klassiek stuk gecomponeerd door Karsten Fundal in opdracht van de band.

Deze plaat is opgenomen in oktober 2012. Het orkest Copenhagen Phil verrijkt de muziek aanzienlijk waardoor het niveau van de muziek, die op Piramida al niet misselijk was, verder omhoog stuwt. Voor de mensen die bij een van hun concerten zijn geweest het afgelopen jaar moet dit een prachtig aandenken zijn.

Dikkop
Dreams Today is wonderlijk mooi.

Helaas heb ik ze niet gezien in combinatie met orkest maar de 2 optredens in Rotterdam en Madrid eerder dit jaar zijn er 2 om nooit te vergeten zo goed dus ik ben zeker benieuwd hiernaar.

Piramida of The Piramida Concert..... het is allemaal even mooi en live is het een heerlijke band dus ook met orkest.
Piramida is een album dat blijft betoveren en ik verwacht dat deze dat ook zal blijven doen en de band weet hoe ze geweldig artwork moeten afleveren!

avatar van staralfur
Wat fijn, een live album van Efterklang! Het concert in de kerk in Eindhoven vorig jaar was echt wondermooi, ik verwacht dat ik met dit album heerlijk kan gaan wegdromen..

Heerlijk album! Ligt geregeld op de speler. Per toeval in contact gekomen met die album omdat het in de uitverkoopbak stond. Aanrader.