The White Birch - Come Up for Air (2005)

Noorwegen
Label: Glitterhouse

1. Seer Believer (3:52)
  2. Strom-Broken Tree (3:19)
  3. Your Spain (4:21)
  4. The White Birds (5:30)
  5. Silent Love (4:34)
  6. June (3:53)
  7. Stand over Me (4:40)
  8. Small Hours (4:15)
  9. We Are Not the Ones (2:45)
  10. The Astronaut (3:40)
  11. New Kingdom (4:57)
fastpulseboy
ai, ben even erg blij met dit, als wakkerwordt plaatje.....

fastpulseboy
djeez en nog maar eens opgezet........
bij "the white birds" (no 4) schiet er een brokje in mijn keel

avatar van The Scientist
Mee eens...

was eerst bang dat het net zo'n zouteloos pop-plaatje zou worden als Chocolate Overdose (ook op Rune), maar hoewel het niet het mooiste is wat ik ken is dit toch zeker aangenaam om naar te luisteren.

avatar van jtsterkenburg
The videoclip voor "seer believer" behoort tot één van de briljantste ooit wat mij betreft. Zit nu heel erg te twijfelen of ik deze of de vorige ga kopen. Is de rest net zo mooi als seer believer?

avatar van Chameleon Day
De rest is zeker mooi, maar toch wel anders dan 'Seer Believer'. 'Seer Believer' is nog het meest up tempo nummer van het album. Het album is zeer sfeervol, minimalistisch. Mooie muziek voor de komende wintermaanden.

Het voorgaande album ('Star Is Just a Sun) ligt in dezelfde lijn als deze. Het debuut was - als ik me goed herinner - heel anders: redelijk stevige gitaarmuziek.

The White Birch was een bijzondere band. Van die typische scandinavische muziek - met veel gevoel voor mystiek. Helaas zijn ze er mee opgehouden.

Wintermuziek bij uitstek. Sfeervolle nummers die je een behaaglijk gevoel geven.
Enige nadeel hiervan is wel dat je er echt voor in de stemming moet zijn maar oh wat is het dan mooi.

avatar van Chameleon Day
Ik kan je de voorganger van deze ook zeer aanraden. Ook daarvoor geldt dat je in de stemming moet zijn. Idd geen muziek die je zomaar even opzet.

avatar van Cygnus
Ervan uitgaande dat deze band zich heeft vernoemd naar het album van Codeine, in combinatie met de reacties hierboven, gaat dit op mijn luisterlijst.

avatar van Chameleon Day
Ze hebben zich inderdaad vernoemd naar dat album van Codeïne. Maar verwacht niet hetzelfde. Check YouTube.

avatar van Cygnus
Chameleon Day schreef:

Inderdaad iets heel anders dan Codeine. Het doet me heel erg aan Rivulets denken. Maar wat dit met avant-garde te maken heeft, ontgaat mij volledig.

avatar van Broem
Verzameling heerlijke melancholische liedjes. Ontspannen maar net spannend genoeg om bij de les te blijven. Lijkt wel allemaal op elkaar wat de spanning op het einde wat doet afnemen... of zoiets

avatar van Chameleon Day
Mooie muzikale omlijsting van zo'n zomerse herfstdag als vandaag. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer....Ondergewaardeerd naar mijn mening. Ik verhoog met 0,5*.