Denny Laine - Japanese Tears (1980)

Alternatieve titels: Lover's Light | In Flight

Label: Scratch

1. Japanese Tears (4:45)
  2. Danger Zone (3:11)
  3. Clock on the Wall (2:20)
  4. Send Me the Heart (3:40)
  5. Go Now (3:23)
  6. Same Mistakes (3:44)
  7. Silver (4:00)
  8. Say You Don't Mind (3:10)
  9. Somebody Ought to Know the Way (3:18)
  10. Lovers Light (3:03)
  11. Guess I'm Only Fooling (2:33)
  12. Nothing to Go By (3:10)
  13. I Would Only Smile (3:22)
  14. Weep for Love (4:36)
EVANSHEWSON
Na zijn vertrek bij Paul McCartney & Wings heeft geen kat ooit nog van deze man gehoord.

Wat zou er van hem geworden zijn ?

Hij claimde destijds dat hij samen met Paul diens Mull of Kintyre zou hebben geschreven, maar Macca wou met hem de auteursrechten niet delen. Klopt dat verhaal overigens ?

En heeft iemand ooit deze plaat gehoord ?

Ik helaas niet, is dit de moeite ??

hingen
Beste Evanshewson,
Ik heb deze plaat, en nee, is niet de moeite waard!! Wel leuk als aanvulling op mijn verzameling. Deze plaat laat horen waar Danny Lane niet goed in is, het zijn van een frontman!! Zijn kracht bij Wings lag hem waarschijnlijk toch voornamelijk in het zijn van een hulpje van Paul, deze rol was overigens niet minderwaardig, hij deed het met heel veel passie, zal die baan wel willen!!
Deze plaat bevat vooral afgekeurde Wings nummers, die voor het grootste deel de gemiddelde saaiheid...je begrijpt wat ik bedoel??
Niet één nummer blijft hangen. Daarnaast is deze plaat ook nog de oorzaak van de breuk van Wings. Je weet waarschijnlijk nog wel dat Palus in 1980 bij de Japanse douane werd opgepakt met een enorme grote zak groene plantjes in zijn koffer. Paul in de bajes, het risico dat hij tien jaar vast kwam te zitten was een optie, maar geld maakte hem na een dag of tien een vrij man. In die tussentijd waren Wings members weer naar huis gegaan en hadden doodleuk een nummer Japenese tears opgenomen, ging over Paulus. Paulus boos, Wings exit!

Harald
EVANSHEWSON schreef:

Wat zou er van hem geworden zijn ?

En heeft iemand ooit deze plaat gehoord ?

Ik helaas niet, is dit de moeite ??

Paul heeft wel in het begin de auteursrechte voor Mull of Kintyre met hem gedeeld maar op een gegeven moment heeft Denny Laine geld probleme gehad en alle rechten aan Paul McCartney verkocht. Ik weet de som niet meer maar het was belachelijk weinig.

avatar van Von Helsing
Hij is failliet verklaard en zijn vrouw Jo-Jo is overleden (volgens Ginger Baker "No sane man would go near her."
en hij woont nu in Spanje. Hij is regelmatig special guest op fanclub dagen en dat is dan voornamelijk zijn geldwinning tegenwoordig.

hingen schreef:
Beste Evanshewson,

Frozen Jap op het album McCartney II is naast Japanese Tears ook een verwijzing hiernaar.
Ik heb dit album van Denny Laine met een andere titel in mijn verzameling. Ik was eigenlijk op zoek naar de solo-singles die hij in de jaren 60 uitbracht.
Say You Don't Mind was in 1967 een single en is later gecoverd door Colin Blunstone van The Zombies.
Ik ben ook op zoek naar zijn eerste solo-album Ahh...Laine dat uitgebracht werd een paar jaar nadat hij zich bij Wings gevoegd had.
Het nummer Weep For Love klinkt als een outtake van het witte Beatles album.

avatar van Arrie
Ontbreekt er niet een e in de albumtitel?

avatar van VanDeGriend
Arrie schreef:
Ontbreekt er niet een e in de albumtitel?
Nee hoor