Magnitude 9 - Decoding the Soul (2004)

1 stem

Rock / Metal
Label: Inside Out

1. New Dimension (4:30)
  2. Lies Within the Truth (6:00)
  3. Facing the Unknown (5:14)
  4. To Find a Reason (5:26)
  5. Walk Through the Fire (4:48)
  6. Dead in Their Tracks (4:03)
  7. Changes (5:19)
  8. Torn (3:30)
  9. Thirty Days of Night (3:33)
  10. Sands of Time (3:30)
avatar van BlauweVla
Nine in plaats van 9. Tja als je op Google gevonden wil worden.. Helaas heeft de band al heel lang geen site meer.
Deze "Decoding the Soul" is toch ook weer goed, hoewel is het wel mijn minst favoriete van de drie.
Sfeervolle nummers met vaak zweverige keyboards. Al met al is de gemaakte vergelijking van een enkele recensist (verbaasd dat ie de eerste was) met de Tony Martin era Black Sabbath zo gek nog niet, wat dus niet alleen aan de zang ligt.
Mooi album met wat hardere momenten soms en de afsluiter is daarbij het meest experimenteel voor de band.
Hoop toch wel dat Magnitude 9 nog es een nieuw album maakt. Maar ja, de zanger Corey Brown zit bijvoorbeeld al bij o.a. Balance of Power op moment. Wacht ik eerst die plaat met hen maar es af

avatar van BlauweVla
Al staat deze voor mij nog steeds op de derde ereplaats, ik vind het wel het meest makkelijk te luisteren album van Magnitude Nine.
Het eerste prachtige album heeft namelijk veel krachtpatserij op instrumenten gebied. Het tweede album is een meesterwerk maar eist aandacht op af en toe met indringende, soms lange nummers waar ik voor in de stemming moet zijn.
En deze "Decoding the Soul" had ik graag opgevolgd gezien door een kneiter van album, maar dat is helaas nog niet gebeurt.
Er komt wel een nieuwe Psyco Drama album aan, met deze zanger Corey Brown en bassist op dit album, Ian Ringler.