Frank Sinatra - Sinatra's Sinatra (1963)

Jazz
Label: Reprise

1. I've Got You Under My Skin (3:34)
  2. In the Wee Small Hours of the Morning (2:47)
  3. The Second Time Around (3:07)
  4. Nancy (3:41)
  5. Witchcraft (2:40)
  6. Young at Heart (2:57)
  7. All the Way (3:32)
  8. How Little It Matters, How Little We Know (2:22)
  9. Pocketful of Miracles (2:42)
  10. Oh, What It Seemed to Be (3:29)
  11. Call Me Irresponsible (2:59)
  12. Put Your Dreams Away (3:12)
avatar van heartofsoul
In 1963 kwam dit door Nelson Riddle gearrangeerde album op het Reprise-label uit. Het bevat remakes van songs die eerder schitterden op Capitol-albums en de uitvoeringen zijn iets minder dan de originelen. Dit is een van de eerste Sinatra-cd's die ik kocht en werd door mij vaak beluisterd. Hoewel zijn Capitolperiode waarschijnlijk (artistiek gesproken) zijn beste periode is, heb ik voor veel later werk een zwak. Sinatra's stem is wat donkerder geworden, hetgeen mij zeer bevalt. Niet zijn beste album, maar wel een die ik graag bij de hand heb.

avatar van heartofsoul
Ter toevoeging: sedert begin juli héél vaak gedraaid, afgelopen maandag weer twee maal (daartoe mede geprikkeld door de compilatie van zijn televisieshows en liveoptredens, die Canvas op zaterdagavond uitzond). Ik kan er niet omheen, ik vind inmiddels zijn beste albums voor Reprise op zijn minst even beluisterenswaardig en fascinerend als de meeste Capitols-albums. Dat heeft te maken met zijn veranderde stemgeluid in de jaren '60, dat in mijn oren donkerder en doorleefder klinkt. Verhoogd naar 5 *****.