Little Steven - Greatest Hits (1999)

Label: bmg

1. Lyin' in a Bed of Fire (4:23)
  2. Forever (3:55)
  3. Princess of Little Italy (5:12)
  4. Under the Gun (3:58)
  5. I've Been Waiting (3:53)
  6. Out of the Darkness [Single Version] (3:55)
  7. Solidarity (3:30)
  8. Los Desaparecidos (The Disappeared Ones) (5:15)
  9. Checkpoint Charlie (4:38)
  10. Undefeated (Everybody Goes Home) (3:55)
  11. Vote! [Single] (4:35)
  12. Trail of Broken Treaties [Single Version] (4:14)
  13. Pretoria (5:12)
  14. Native American (5:39)
  15. No More Party's [Single Version] (3:59)
  16. Bitter Fruit [Single Version] (4:01)
avatar van Rogyros
Een verzamelaar van de solocarière van een van de gitaristen van The E Street Band.

Ik vind het wel aardig, maar ik hoor Stevie liever met The Boss spelen en zingen. Er zitten best goede nummers bij, maar het geheel beklijft niet helemaal. Sommige nummers doen gelijk aan Springsteen denken, andere nummers zijn weer in een totaal andere stijl. Dat is wel leuk. Maar zogezegd is het geheel wat wisselvallig. Net aan een voldoende. Drie sterren.

Little Steven's Forever, dat gebaseerd is op Tears of a Clown van Smokey Robinson laat alle When Smokey Sings-versies verbleken tot het nulpunt.
Steven is misschien in zijn teksten de betere wereldverbeteraar, maar de Bono's en de Stingen gingen in de jaren 80 en 90 toch meer met de eretitel strijden/strijken.

avatar van vielip
Ik ken het album niet maar aan de titels te zien is het een fraai overzicht van de carrière van de beste man. Ik vind juist die verschillende stijlen zo lekker en verfrissend. Als alles als E-Street had geklonken dan had ik het minder kunnen waarderen. Nu heeft het genoeg eigen smoel om te beklijven vind ik.

Forever is wel het sterkste nummer, verder hoor ik er Bruce Springsteen (uiteraard), Willy DeVille en Bon Jovi (helaas) in terug.