Gabriel Bruce - Love in Arms (2013)

Label: Luv Luv Luv

1. Dark Lights, Shine Loud (4:38)
  2. Honey Honey Honey (3:29)
  3. Sleep Paralysis (4:18)
  4. Greedy Little Heart (4:48)
  5. El Musgo (5:47)
  6. Zoe (3:51)
  7. Cars Not Leaving (4:30)
  8. All That I Have (5:58)
  9. If Only in Words (4:35)
  10. Perfect Weather (4:14)
  11. Sermon on the Mount (3:33)
avatar van Mctijn
De luchtigheid van Miles Kane, de stem van Mark Lanegan (naja hij doet z'n best), de fratsen van Bowie, de orgelritmes van Arcade Fire (Greedy Little Heart),....ik houd wel op

Hoe dan ook, de eerste luisterbeurten smaken naar meer......zeer interessant plaatje!

Peter Gabriel Bruce Springsteen

Doe maar waarderen dit album! Schande MuMe!

Heb wat tuubjes toegevoegd

avatar van Sandokan-veld
Ik zou nog Interpol en Nick Cave kunnen toevoegen. In ieder geval heeft Bruce erg goed naar Bowie geluisterd, en past hij goed in de post-punk revival die een paar jaar geleden heel hip was.

De mosterd komt dus duidelijk van Abraham. Erg? Nee, want Bruce heeft een bewonderenswaardige gave voor het schrijven van een pakkende, duistere popsong, en dit album verdient een grote pluim voor de intelligente productie, waar overal op het juiste moment druiperige gitaren, enge orgeltjes, swingende blazers en stemmige koortjes worden toegevoegd om de nummers ultiem tot hun recht te laten komen.

Toch vind ik sommige nummers wat te lang gerekt, en de duistere sfeer op het album komt op mij een beetje gezocht over. Ook zijn niet alle liedjes even sterk. Alles heeft nadelen. Ik betwijfel wel of de plaat om die reden boven de 3,5* kan uitkomen bij mij, maar ik zou hem nog vaker moeten beluisteren. Dat laatste gaat er wel van komen, want dat we hier een interessante artiest te pakken hebben, is al wel duidelijk.

avatar van Mctijn
Nee, de te dikke '80-smeerlaag doet afbreuk aan dit album. Terwijl een nummer als Cars Not Leaving live prima is:

YouTube - Gabriel Bruce - Cars Not Leaving - Later... with Jools Holland - BBC Two

avatar van Roxy6
Een paar weken geleden heb ik deze Gabriel Bruce ontdekt.

Zijn naam in een oud Oor artikel had ik al enige tijd in een map zitten, nu bij het opruimen van stapels kwam ik het tegen en ben gaan luisteren. Op Youtube intussen zijn discografie al enkele keren in zijn geheel beluisterd en ik was flabbergasted! Hij heeft dit album "Love in Arms" uit 2013 en in mei 2016 kwam hij met nog een voortreffelijk album "Come All Sufferers"

Iedereen die van Bowie - Cockney Rebel - de stem van Leonard Cohen / Adrian Crowley houdt zou dit album moeten gaan luisteren.

Op You tube staan de diverse clips en zijn beide albums ter beluisteren, beide erg goed.

Gabriel -uit West Londen- beschikt over een waanzinnig goede stem, zijn composities swingen de pan uit, hij is een geweldige zanger met goede teksten en zijn clips zijn apart, bizar en soms controversieel, hij heeft een enorme drive en swing over zich.

Het moge duidelijk zijn welke muziek hier de laatste 2 -3 weken de boventoon voert

Come All Sufferers staat hier niet op Music Meter en ik weet zelf ook niet hoe ik zoiets zou moeten toevoegen. Maar dat deze er niet op staat is een omissie op dit bijzondere medium.

Ik heb bij diverse sites gekeken (Plato-Sounds-HMV etc maar nieuw zijn de albums nu niet meer te krijgen.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat hij met meer aandacht een veel grotere groep liefhebbers aan zich kan binden.

MM-collega's met een goede smaak: luister en huiver!