Vader - Revelations (2002)

Polen
Label: Metal Mind

1. Epitaph (For Humanity) (3:44)
  2. The Nomad (3:50)
  3. Wolftribe (2:25)
  4. Whisper (3:26)
  5. When Darkness Calls (5:16)
  6. Torch of War (2:45)
  7. The Code (2:24)
  8. Lukewarm Race (2:26)
  9. The Revelation of Black Moses (6:56)
  10. Reign Forever World * (4:01)
  11. Frozen Paths * (2:13)
  12. Privilege of the Gods * (4:54)
avatar van V
V
Dit is dus echt het beste op death metal gebied hedentendage. Niet alleen geweldige techniek en bruutheid, maar ook erg pakkende nummers. Die gasten worden echt steeds beter (Blood laat ik dan even buiten beschouwing, klein foutje van de band ). 4,5*

bro
ik heb vader een 2-tal maanden leren kennen en ik wou direct alle cd's van hen. Maarja , een student die 3€ zakgeld heeft per week moet nu eenmaal kiezen en dus paste ik mijn steekproef-techniek toe (download van elke cd 3 liedjes en de 3 liedjes van een cd die mij het best meevallen koop ik).
Na enkele nachten slapen had ik besloten deze cd te kopen en bestelde hem dan ook bij Large Postorderbedrijf.
nu, 2 maand laten is hij , samen met mijn 2 cd's van sepultura, 2 van anthrax, 1 van devildriver en As I Lay Dying) nog altijd niet toegekomen!!!!!
ik begin nogal ongeduldig te worden.
maarja , voorlopig moet ik heb doen met The Code, The Nomad en Lukewarm race. deze drie liedjes had ik namelijk gedownload in mn steekproef-techniek (Echte top-songs!!!)

Charles Manson
waarom koop je ze niet gewoon in de winkel?

Charles Manson schreef:
waarom koop je ze niet gewoon in de winkel?

goedkoper en ik vond ze trouwens niet direct.
de dichtste cd-winkel is trouwens meer dan 25 km van mij verweiderd
ondertussen geniet ik trouwens al van deze cd die niet zo lang geleden in m'n brievebus kwam vallen

bro
oej, ongeloofelijk raar dat ik hier nog nieteens gestemd heb. luister nogtans redelijk veel naar deze plaat. prachtige death metal met een mooi melodieus kantje. echt rammen voor dood van begin tot eind jong
pracht-cd die geen enkel dieptepunt kent. hoogtepunten: eigelijk alle nummers maar toch heb ik Lukewarm Race en the code,

MetalDex
Absoluut geen slechte plaat, ofzo, maar dit doet me stukken minder dan Litany of Impressions in Blood.

avatar van Edwynn
Revelations is op zich wel aardig. Vader besteed veel aandacht aan afwisseling en het songmateriaal an sich. Maar dat gaat weer ten koste van het stoomwalseffect dat de vroege albums zo kenmerkte.

avatar van Lau1986
Revelations is een geweldige plaat van Vader. Heerlijke productie. Geweldige solo's en gitaarriffs. De stem van Peter vind ik echt top hier. De variatie op de plaat komt het ook allemaal ten goede. Afluister Revelation Of Black Moses vind ik echt een hoogtepunt. Heerlijke plaat.

avatar van Kondoro0614
Vader komt na het belabberde ' Litany' de smaak weer een beetje te pakken. Gelukkig hebben ze gedag gezegd tegen die ontzettend irritante, vreselijke en lelijke computerdrums, en hebben ze het oude vertrouwde death metal sound er weer in zitten. 'Revelations' is leuk maar, het beschouwd nog niet naar de top van 'Vader'. Toch blijft het doorsnee death metal uit het boekje, vrij korte nummers, hard en rauw maar qua zang zeker niet bijzonder. De riffs en solo's vond ik nog wel geinig, maar het is nog niet het overtuigende werk van de Poolse heren.

Voorlopige tussenstand:
01. The Ultimate Incantation
02. Future of the Past
03. Black to the Blind
04. Revelations
05. Litany

Wat een productie en een stem! Ik vind Vader het beste als het gaspedaal even omlaag gaat zoals in When Darkness Calls en The Revelation of Black Moses.