Birgit - Sticky Tales (2005)

Label: Birgit

12. So-called Friends
  13. Wuthering Heights
Ehm.. Control was toch de eerste single van dit album en het staat er niet op

avatar van Janz
Je moet wel lef hebben om Wuthering Heights te coveren.

Janz schreef:
Je moet wel lef hebben om Wuthering Heights te coveren.

Dacht ik ook toen ik het las, heb hem net gedownload en het klinkt niet zo slecht. Haar uitspraak is soms wel een beetje slecht (een Nederlander die probeert Amerikaans te lijken.)

Electro_ schreef:
Ehm.. Control was toch de eerste single van dit album en het staat er niet op

Er zat volgens Birgit teveel tijd tussen haar laatst uitgebrachte singles en dit album. Daarbij pastte het qua stijl ook niet.
Birgits eerste hit A little famous stond niet op Few like me.
Allright, Everybody wants to be & Control stonden ook niet op haar beide albums. Hardrocking Diva is de eerste single van Sticky Tales. (Guniang wordt waarschijnlijk de 2e).

Electro_
Control vond ik leuk, Hardrocking Diva in één woord verschrikkelijk. Dus als het hele album zo is, pas ik.

leuk album net gedownload ... veel afwisseling.. meer dan in haar voorgaande album en blijft daarom ook langer boeien

avatar van FunkStar
Het is een heel mooie cd met veel verschillende stijlen. Zo staat er een geweldige ballad op: Sleeping Pill. Een heerlijk nummer om lekker bij weg te dromen! Maar is Red Hot Lover toch weer heel anders, maar net zo geweldig! Het is jammer dat er zo weinig promotie rond het album is, want met meer promotie zou het album zeker goed verkopen!

Mojo Pin
Misschien een idee om hier een sticky topic van te maken?

avatar van *San*
Birgit gaat toch ook naar de USA?? Zo las ik vandeweek in een tijdschrift. Zij gaat daar Guniang promoten ofzoiets.. :S

Pieter Paal
Net zoals de voorganger is dit ook een prima rock-album.
Enig minpuntje vind ik hier 'Wuthering heights', want Kate Bush-versie is voor mij de enige goede versie die er is.
Is 'Tsunami' niet toevallig een cover van The Manic Street Preachers?
In die video van 'Hardfucking diva', waarvan ook een Japanse of was het nou een Chinese versie is, is ook erg sexy.
Naast het feit dat dit goede muziek om naar te luisteren is, is dit dus ook leuke muziek om naar te kijken.

avatar van Arrie
Pieter Paal schreef:
'Hardfucking diva'

avatar van Angelo
Een prima album van Birgit dat volledig werd afgekraakt. Het budget voor dit album zal ongetwijfeld niet groot zijn geweest maar desondanks vind ik het een geslaagd album dat beter is (ook qua teksten) dan haar debuutalbum.

Het hele album heeft eigenlijk een Aziatisch vleugje waardoor het erg experimenteel klinkt. De eerste single 'Hardrocking diva' is een van de beste tracks op het album, maar ook de tweede, 'Guniang' is onwijs goed.

Andere hoogtepunten vind ik:
- Take a better look
- Red hot lover (waar Don Diablo een prachtige remix heeft gemaakt)
- Sleeping pill

Persoonlijk is 'Sleeping pill' mijn favoriete track op dit album, een nummer om bij weg te dromen dat uitermate rustig wordt gebracht. De gehele sfeer op het album is prima en klinkt dan ook niet geforceerd. Het is gedurft om 'Wuthering heights' te coveren, het zal dan ook niet verassend zijn dat deze versie beduidend minder is dan die van Kate Bush, desondanks klinkt het niet slecht.

Jammer dat dit album geen commercieel succes is geworden, want het is toch een beetje de Nederlandse variant van Gwen Stefani's 'Love angel music baby', alleen beter én het album is niet overgeproduceerd, wat ik wel neig te zeggen bij het album van Gwen.