Sonata Arctica - Songs of Silence: Live in Tokyo (2002)

Finland
Label: Spinefarm

1. Intro (1:12)
  2. Weballergy (4:25)
  3. Kingdom for a Heart (4:10)
  4. Sing in Silence (3:50)
  5. False News Travel Fast (5:20)
  6. Last Drop Falls (5:16)
  7. Respect the Wilderness (4:03)
  8. Fullmoon (5:24)
  9. The End of This Chapter (6:01)
  10. The Power of One (9:35)
  11. Replica (5:12)
  12. My Land (5:02)
  13. Black Sheep (4:08)
  14. Wolf & Raven (6:10)
  15. Blank File * (4:34)
  16. Land of the Free * (4:54)
  17. Peacemaker [Studio] * (3:27)
DutchViking
Wie van Hammerfall, Stratovarius of Helloween houdt, moet deze band maar eens wat luisterbeurten gunnen. Sonata Arctica is een Finse band, bestaande uit 5 uiterst getalenteerde, jonge bandleden. Deze uitstekende live-registratie bestaat vooral uit songs van het album Silence uit 2001. Een ware verademing als je het vergelijkt met de meest recente platen van veel andere power metal collega's. Overigens is Sonata Arctica in vergelijking met veel andere bands in het genre erg gevarieerd, op Silence staan bijvoorbeeld erg rustige stukken naast deretestrakke en enorm snelle beukers. De songs zijn ijzersterk, enorm afwisselend en voor mij dus dik in orde.

Dat de band onlangs is getekend door een grote platenmaatschappij (volgens mij Universal), zegt eigenlijk al genoeg. Dit is een band uit duizenden, die niet enkel de bewandelde power metal-paden verkent. Dit is dus zeker een aanrader.

DutchViking schreef:

Daar sluit ik me volledig bij aan. Sonata arctica is niet alleen keigoed; het is ook nog eens de meest revolutionaire powermetalband. Ik vind ze de beste in hun genre.

avatar van vielip
Ik heb ze tijdens deze tour gezien en dit is dus een geweldig aandenken voor mij! Beter dan toen zag ik ze nooit meer. Ze hadden nog maar 2 albums uitgebracht en dat bleken wat mij betreft ook hun beste achteraf. Enige minpuntje dat ik kan noemen is de soms wat schorre stem van de zanger. Hij had blijkbaar niet z'n beste avond toen dit werd opgenomen. Jammer want hij kan absoluut zingen!

avatar van Dream Theater
Sonata Artica zoals ze nog klonken als bijv. Metallica op hun eerst album. Niet dat ze de zelfde muziek maken maar het verschil tussen een beginperiode en de muziek die ze later gingen maken. Puur, snel, ongepolijst,non commercieel zoals ik ze het liefst hoor. Replica blijf ik een fantastisch mooi nummer vinden, Wolf and Raven is een snelheidsmonster en de rest is gewoon puik.