Kris De Bruyne - Westende Songs (2005)

Belgiƫ
Roots / Rock
Label: LC

1. De Foto van Johnnie & Bob (2:54)
  2. Kimbie (2:56)
  3. Wachten op Morgen (Revisited) (4:27)
  4. Het Leven van Sint Paul (3:19)
  5. Een Meisje Zijn (2:07)
  6. Strindberg (2:39)
  7. Nieuwjaarsmorgen (4:02)
  8. Winterstil (4:18)
  9. Als Je Jezelf Na Al die Nachten Nog Niet Kent (3:13)
  10. Lieve Jacoba (Revisited) (6:42)

met Jan Arends

EVANSHEWSON
Ik dacht al dat niemand op dit forum dit plaatje zou kennen, en kijk, ik ben de eerste hier...

Mooi ingetogen plaat, met veel semi-acoustische tracks, enkele heropnames van ouder werk.

Leuk is dat Lieve Jacoba een duet is met Luc De Vos van Gorki. HIer staat foutief vermeld met Jan Arends. Dàt is de medeschrijver van het nummer.

Voor wie op track 10 wat geduld uitoefent - dikke 45 seconden stilte - staat er een "hidden track"... ook al met de gewèldige Luc De Vos van Gorki. Zijne Prettig Gestoordheid zeg maar!

Mooie Vlaamse folk/chanson is dit met dé Vlaamse Bob Dylan die luistert naar de naam Kris De Bruyne!

****

EVANSHEWSON
Blijkbaar lopen in Vlaanderen de Kris de Bruynefans niet erg dik gezaaid, of ze kennen de weg naar Music Meter niet, dàt kan natuurlijk ook...

Father McKenzie
Zaar aan te bevelen songboek met acoustische songs, schitterend gespeeld en niet minder goed gezongen.