menu

Eve Risser, Benjamin Duboc & Edward Perraud - En Corps (2012)

mijn stem
4,08 (6)
6 stemmen

Frankrijk
Jazz / Avant-Garde
Label: Dark Tree

  1. Trans (34:51)
  2. Chant D'Entre (16:24)
totale tijdsduur: 51:15
zoeken in:
avatar van korenbloem
4,0
Lineup:

Eve Risser: Prepared Piano en Unprepared piano, Benjamin Duboc: double bass; Edward Perraud: drums.

Persoonlijk ken ik het gebruik van een prepared piano voornamelijk bij componisten als Cage, Pärt etc. Maar Eve Risser laat hier horen dat het instrument ook uitermate geschikt is voor (Free) Jazz.
Geheel in de traditie van complete geïmproviseerde jazz, te denken valt aan Anthony davis, Roscoe Mitchell, George Lewis e.a., brengt dit Franse trio een uiterst communicatief improvisatiespel, wat zich afscheid van veel dingen wat ik heb gehoord binnen de jazz en third stream.
Het spel van dit trio is uiterst gevoelig, bezwerend en introvert, maar vooral in balans. Het werk lijkt zich niet te richten op een enkel thema of solist. Dit spel kent niet echt solo's. Per luistersessie valt mijn aandacht op een ander instrument en verbaas me hoe prachtig die rest dan samenspeelt.

Ik wil toch een aparte notitie geven aan Risser, wie de sterren van hemel speelt. Maar nu ik deze zin heb getyped, bedenk ik me dat Duboc zijn bas spell ook iets uitzonderlijks is. En Perruad levert een ritmesectie in de composities, waardoor ik eindelijk weer eens specifiek aandacht heb voor de drummer.


Heel Indrukwekkend album dit!

echte freejazz voor mensen die van communicatieve sets houden.

avatar van Jazper
4,5
Dit is inderdaad een uitstekend plaatje waarbij de muziek langzaam onder je huid kruipt. Los zand denk je even als het in het begin nog op gang moet komen. Maar uiteindelijk word je toch wel meegezogen en klopt het allemaal wonderbaarlijk.

avatar van blabla
4,5
Lekkere plaat, hoog "piep-knor-knars" gehalte met een extra doos pingpong ballen in de piano, blabla houd hier wel van.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:28 uur

geplaatst: vandaag om 14:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.