Dir en grey - Missa (1997)

Japan
Label: Free-Will

1. 霧と繭 (Kiri to Mayu) (5:08)
  2. 「S」 (3:32)
  3. Erode (6:30)
  4. 蒼い月 (Aoi Tsuki) (5:06)
  5. GARDEN (5:27)
  6. 秒「」深 (Byou「」Shin) (5:38)
leuk mini-album van Dir en Grey, nog niet een cd met ijzersteke nummers, maar zeker leuk om te luisteren.

leuke nummers op dit album zijn o.a:

[S]
Erode
Aoi Tsuki

avatar van nuf
nuf
mijn eerste indruk van deze band, klinkt zeker wel gaaf!

3.5*

avatar van MDV
MDV
Missa, het debuut van Dir en grey. Het Dir en grey dat op Missa te horen is is niet te vergelijken met het Dir en grey van vandaag. In plaats van de keiharde alt-metal die de band tegenwoordig speelt staat er op dit album gothic achtige indie-rock. Op Missa is te horen dat Dir en grey in potentie een hele goede band us, dit betekent helaas niet dat Missa een goed album is. Sterker nog, Missa is het slechtse album dat de discografie van Dir en grey te bieden heeft. Leadzanger Kyo zingt vaak ronduit vals op dit album, en niet op de André Hazes 'zing net een beetje vals om het emotioneler te laten klinken' manier die hij later in zijn carrière zou gaan gebruiken. De opnamekwaliteit is ook niet echt hoog op dit album. De muziek is vrij simpel en ongeïspireerd. Missa is een kort album maar is desondanks gewoon saai. Al is het niet leuk om dat toe te geven als fan van Dir en grey.
Hoogtepunten: Kiri to Mayu en Garden zijn luisterbaar.
Dieptepunten: [S], dat nummer vat zo'n beetje alles dat mis is met dit album samen.
Is dit album het kopen waard? Nee, dit is geen goed album en is erg moeilijk te bemachtigen. Koop dit alleen als je een echte die-hard Dir en grey fan bent die per se alles van de band in huis wil hebben.