The Peanut Butter Conspiracy - The Great Conspiracy (1967)

Label: Columbia

1. Turn on a Friend (To the Good Life) (2:22)
  2. Lonely Leaf (3:53)
  3. Pleasure (3:26)
  4. Too Many Do (6:34)
  5. Living, Loving Life (3:20)
  6. Invasion of the Poppy People (0:41)
  7. Captain Sandwich (2:11)
  8. Living Dream (4:20)
  9. Ecstacy (6:19)
  10. Time Is After You (3:04)
  11. Wonderment (4:12)
  12. I'm a Fool (2:36)
  13. It's So Hard (2:33)
  14. Peter Pan (3:17)
avatar van Droombolus
Anders dan veel andere bandjes die op de folk-rock-goes-hippy trein sprongen in de 60s is TPBC the real deal: het echte San Fran West-Coast gevoel spat er af ...... The Great Conspiracy klinkt nèt even wat volwassener dan hun debutplaat maar dat gaat dan wel ten koste van het happy-go-lucky sfeertje wat TPBC Is Spreading zo aantrekkelijk maakt.

De komposities zijn konstant van kwaliteit, ze hebben geen uitschieters naar boven of beneden. Het spel van de band klinkt beter doortimmert dan op de voorganger waardoor het album echt als een geheel overkomt en The Great Conspiracy toch op eenzelfde waardering uitkomt.

avatar van Droombolus
Vette tip voor alle PBC liefhebbers: The Magnetic Mind ....... Is Thinking About It !

Regelrecht uit de tijdmasjien gestapt deze lieden: Luistert en huivert

avatar van jorro
Dit is een zeer fraai album. Van een mij een tot op heden onbekende band. En da's jammer na 53 jaar!
Het zou op zeker in mijn platenkast gestaan hebben als ik wat ouder geweest zou zijn. Wat een fijne, veel te vroeg overleden zangeres is Barbara Robison. Volgens Wikipedia een van de eerste leadzangeressen van een rockband. Als ik het hoor ga ik vergelijken met Renaissance (Annie Haslam)
De band heeft maar 4 jaar bestaan en 3 albums gemaakt. De twee andere albums staan nu ook op mijn verlanglijstje.
Het heeft geen zin het album song voor song te doorlopen. Elke song is prachtig. Niet alleen door de zang maar ook door de goede gitaarsolo's. Die zijn vaak kort maar krachtig!
Voorlopig 4 sterren voor deze nummer 95 in de 100 Greatest Albums of 1967 en 260 in de Best Ever Albums over dat jaar. Beide veel te laag dus !