Modill - Midnight Green (2005)

Label: EV

11. Touchdown (2:50)

12. Change Form! (4:37)

met Diverse

13. Nightly (2:07)
  14. Get It Together (3:24)

15. It's Time (2:26)
  16. Space (2:25)

met Thaione Davis en Longshot

17. Send Me to Bliss (2:48)
  18. The Next Single (8:03)

met Diverse

avatar van Osiris Apis
Sterk debuut album van het duo uit Chichago, mc Racecar and producer K-Kruz.
Jazzy, soulvol hip-hop album.

Social_Mask
Ga dit ook maar eens beluisteren. Hiphop albums met Jazz en Soul invloeden vind ik zelf altijd erg leuk.

avatar van Chrisseh
Zoals die tandpasta... een beetje vreemd, maar wel lekker.

Ik denk dat die zin dit album het best beschrijft, en dan vooral qua productie. De productie vind ik toch wel het meest opmerkelijk aan dit album. Het is alleen maar de vraag of het je aanstaat, aangezien het erg druk is (vind ik). Soms een beetje te druk waardoor ik het niet altijd erg lekker vind weg luisteren. Tjah, vreemd dus. Zo deed het me bij vlagen aan de productie van Blackalicious denken (zoals bij het begin van Nightly). Voor de rest klopt die vergelijking niet allemaal.
Dus, over het algemeen vind ik de productie goed, maar soms te druk.

De MC, Racecar vind ik wel goed. Hij flowt gewoon lekker, niet veel beter niet veel minder. Ook niks mis met zijn stemgeluid. De gastartiesten aan de andere kant vind ik vaak niet zo.

Om eerlijk te zijn vind ik dit album dan ook niet zo jazzy en/of soulvol. Het heeft wel wat raakvlakken, maar écht jazzy productie vind ik het nooit worden.

Nu lijkt dit een heel veel kritiek, maar schijn bedriegt. Ik vind dit wél een lekker en goed album, en het heeft zeker ook goede liedjes. Eerste die in me opkomt is 'Send me to Bliss'. Touchdown en Music zijn ook lekker.

Dus ja. Lekker, goed album. Ik vind de laid-back nummers (Send Me To Bliss) het best, aangezien de drukke productie daar niet aan de orde komt.
Maar zit erg goed in elkaar. OK producer, goede MC.

Overigens moet ik erbij zeggen dat dit mij een erg groei album lijkt. Vooral de productie is volgens mij een kwestie van even wennen. Ik denk dus dat als ik dit vaker zal luisteren, dat dit wel een 4 of 4,5 kan worden.

Chrisseh schreef:
Zoals die tandpasta... een beetje vreemd, maar wel lekker.

Dat is toch van frisdrank, Rivella.

Ik had niet zo'm moeite met de producties. Dat drukke vind ik wel meevallen. Misschien een beetje in Salvation en High Energy.

Got It Good vind ik wel jazzy. Zo'n jazzy pianomelodie. En It's Time ook.

avatar van Chrisseh
Osiris Apis schreef:

Dat is toch van frisdrank, Rivella.

Got It Good vind ik wel jazzy. Zo'n jazzy pianomelodie. En It's Time ook.

Oh, ik dacht van een tandpasta . Of het was iig iets in dezelfde trant.

Qua producties... smaken verschillen, denk het. Ik heb trouwens niks tegen de producties hoor, maar ik vond ze soms gewoon iets te druk voor mijn doen. Maar zoals ik al zei, is dit waarschijnlijk zo'n groei-album voor mij die, als ik eenmaal de beats wat beter 'snap', ik beter ga waarderen.
En ja, ik snap erg goed waarom je jazzy zei, want er zit zeker jazz-invloed in sommige nummers, alleen ik vind de jazz-invloed op het album in het algemeen niet zó groot.
Dat's alleen wat ik vind hoor .

Social_Mask
Ik heb hem nu beluisterd en het luistert lekker weg. Nergens echt heeel erg goed, of uitschietend..maar algemeen niveau is best goed. Maar net als Chrisseh vind ik het soms iets te druk. Op sommige momenten heerlijk Jazzy. Dit wordt rond de 4*.

avatar van Niek
Aardige plaat. Met Madlib als producer zit dat natuurlijk wel goed in elkaar, hoewel het verre van Madlib's sterkste werk is. Modill valt tegen noch mee. Vrij standaard rapper, doet niets verkeerd maar voegt ook weinig toe. Bij een gebrek aan topnummertjes, topfeaters en vernieuwing is deze plaat niets meer dan een nipte 3,5. Kom je hem een keer tegen voor een eurootje of 8 of 7; kopen. That's all.

avatar van Osiris Apis
Madlib is niet de producer hoor. Modill is een duo. En de producer heet K-Kruz.