Johnny Osbourne - Nightfall (1981)

Jamaica

7. Nightfall
  8. Back Off (Ringcraft)
  9. Little Lover
avatar van Echo01
Hier volgt een bespreking van een wat alternatieve versie van het bovenstaande album uit 1981, 'Nightfall Showcase' geheten. Deze reggaeklassieker kent echter geen 9 nummers, maar liefs 17! En slechts 6 songs komen overeen met wat hier boven opgelijnd staat. Niettemin plaats ik mijn recensie hier omdat ook www.discogs.com dit wat afwijkend album gewoon groepeert onder het originele album. Bovendien: is dit album zelfs geen verbetering van bovenstaande versie door het extra aantal tracks, en enige extra ook nog in een prachtige dub-uitvoering of zelfs een discomix? En dat is nu net de reden dat achter de originele titel de naam 'showcase' volgt

Dit album, uitgebracht door Munich, is een dancehall album waarbij Johnny Osbourne wordt ondersteund door de studioband the Roots Radics die het album hier van behoorlijk zware ritmes voorzien. Achter de productieknoppen is het Linval Thompson die dit albums sterk weet te produceren en ook nog een keer achter de microfoon kruipt om de song 'Marijuana Tree' te voorzien van zijn toasting. In ieder geval een heerlijk album om de kwaliteit van je speakers uit te testen!