Factory Floor - Factory Floor (2013)

Electronic
Label: DFA

1. Turn It Up (6:13)
  2. Here Again (8:07)
  3. One (0:46)
  4. Fall Back (7:22)
  5. Two (1:03)
  6. How You Say (6:25)
  7. Two Different Ways (8:13)
  8. Three (1:41)
  9. Work Out (6:34)
  10. Breathe In (6:36)
avatar van raymondkeuters
Yes! Hele vette tracks! En bevestigd voor LowLands dit jaar! 2 jaar geleden ging het niet door ivm ziekte van Nik. Ik kijk er naar uit!

avatar van Ploppesteksel
Turn It Up hebben ze reeds online gezwierd.
Klinkt als een remix van Safri Duo's Played Alive.

Dikkop
Hier kijk ik echt enorm naar uit.
Mooie hoes trouwens.

Turn it Up is opnieuw fantastisch.

avatar van L_T_B
Stem verwijderd en berichten enigszins aangepast.

avatar van raymondkeuters
Hoezo stem verwijderd? Toevallig heb ik persoonlijk contact met zangeres Nik Colk Void en ken ik deze nummers.

avatar van Ploppesteksel
raymondkeuters schreef:
Dat kan niemand weten, beste Raymond. Je stem kwam namelijk 3 maanden voor de releasedatum. Het leek eerder op fanatisme aangezien je alle andere albums van Factory Floor ook met een 5* had beoordeeld (en met 5* wordt meestal niet zomaar gegooid).

Maar als je het album écht kent is stemmen (eender welke score) natuurlijk je volste recht!

Dikkop
Hoe klinken de andere nummers in vergelijking met de nummers die al vrijgegeven zijn (Turn It Up, Fall Back, Two Different Ways) ?

avatar van raymondkeuters
Nee daar hebben jullie ook weer gelijk in. De rest van de cd klinkt aardig vergelijkbaar met de reeds bekende nummers van deze cd. Ik moet zeggen dat ik persoonlijk een nummer als Wooden Box veel lekkerder vind, maar goed, wel een fantastische band dit en misschien ben ik inderdaad een beetje fanatiek ja..
In het najaar staan ze overigens nog 2 x in Nederland en zaterdag op Lowlands natuurlijk...

avatar van raymondkeuters
Breathe In is wat meer disco-achtig en Here Again wat meer een pop-liedje ofzo, maar wel met mooie 'klaagzang'.

avatar van repelstefan
Ik vond het op Lowlands erg gaaf. Iets te vroeg op de dag eigenlijk maar vond het het een erg fijne set. Live klinkt dit echt veel gaver dan achter je computer. Ben erg benieuwd naar dit album, met name Fall Back vind ik een partij heerlijke chaos.

Ziet er goed uit.
Ik verwacht het album van het jaar.

avatar van Don Cappuccino
De openingstrack is gratis te downloaden via Rolling Stone.

avatar van Don Cappuccino
Cool! Leuke dag vandaag met de nieuwe van Arctic Monkeys en nu ook Factory Floor.

Vandaag gelijk beluisteren.

avatar van repelstefan
Live op Lowlands vond ik het al erg gaaf en dit album stelt zeker niet teleur. De nummers blijven boeien, van begin tot eind. Enige echte minpunt vind ik het aantal tracks. Als je de tracks One, Two en Three niet meetelt blijven er maar zeven over. Dat is vrij mager, ondanks deze zeven tracks over de zes minuten gaan.

Turn It Up kende ik al maar vind ik persoonlijk wat minder. Fall Back blijft voorlopig favoriet!

avatar van IllumSphere
Ik heb hem daarnet even opgezet en wat een dansbare plaat is me dit, zeg! De broers Disclosure hebben enkele maanden geleden hun debuut uitgebracht, maar deze diepere en donkere plaat met een flinke knipoog naar New Orders weet me een stuk meer te boeien en lukt behoorlijk in zijn opzet om me te laten dansen. Nu nog hopen dat de plaat de komende tijd een stuk meer aandacht krijgt, want dat is het minste wat het verdient.

Dikkop
Dit is de meest dansbare plaat die ik ooit heb gehoord.
Ik kan geen seconde stil zitten.

avatar van Man of Sorrows
Dikkop schreef:
Dit is de meest dansbare plaat die ik ooit heb gehoord.
Ik kan geen seconde stil zitten.

Doe je nu het album van The New Division geen tekort?

Dikkop
Ik maak graag een dansje op Violent en Memento maar dit gaat nog een stapje verder.
Heb je deze al beluisterd Man of Sorrows? Misschien is dit iets voor jou.
New Order en Factory Records zijn een grote inspiratie voor zowel The New Division als Factory Floor. En dit is niet alleen te merken aan hun namen.

avatar van jassn
Ploppesteksel schreef:
Turn It Up hebben ze reeds online gezwierd.
Klinkt als een remix van Safri Duo's Played Alive.
ik zat net hetzelfde te denken

goed album hoor, misschien dat ik ze volgende week wel eens live ga checken.

avatar van EclSpatial
Prima album, maar live toch dat tikkeltje vettiger en beter. Jammer van de BKS cancellation..