Ik wilde hier alleen 'hoi herman' plaatsen, dat snapt hij wel. Maar dan zou mijn bericht verwijderd worden, daarom ga ik maar eens dit album van deze Felt proberen. Kijken of het net zo goed bevalt als de Felt waar ik fan van ben (Murs + Slug).
Prachtpop, idd Belle & Sebastian is een eerste associatie, maar ook (eerder in chronologie) Aztec Camera (op Postcard, fijn label) en het bekendere Lloyd Cole and the Commotions zijn denkbaar.
Niet echt betaalbaar op vinyl, maar ook op cd (Creation) zeldzaam - tijd voor een heruitgave.
Yep, die ook idd; net zo Schots als Aztec Camera en Orange Juice; die hebben bij tijd en wijle ook dat poppy, al slipt daar ook wel wat 'funk' naar binnen.
Die eerste Felts op vinyl zijn échte collector's items - gek genoeg beduidend duurder dan alles van Postcard (zal wel een kwestie van oplage zijn).
Raar album van Felt. Daarvoor is het Felt. Opent met een rock song. Lawrence klinkt hier en daar als Bowb Dylan. Nogal zo-zo in sound- en songkwaliteit. Maar Riding on the Equator, alleen voor dat nummer al 3,5*.
Zeker! Maar het andere lange nummer - She Lives By the Castle - is even prachtig!
Zeker de twee hoogtepunten van dit album.
Maar ook de kortere popnummers vind ik zeer geslaagd.
4,5 *
Mooie gevarieerde dromerige EP wat ik dankzij de avatar van luigifort heb leren kennen.
Zo heb ik ook ooit eens een operettezanger uit de jaren 30 mogen ontdekken.
Ik begin net als herman en johan de witt met 4 sterren.
Dan groeit die de komende jaren wellicht nog verder door.