Sinds Inbetween Dreams of Sitting Waiting Wishing om precies te zijn, ben ik Jack Johnson intensief gaan volgen.. zodoende dat het een van mijn invloeden is gaan worden op zowel muzikaal maar ook als persoon zelf.
The man himself doneert zijn inkomsten met zijn tour aan goede doelen... en dit is niet de de eerste x dat die dit doet... Ik vind Jack een heel down to earth persoon, hij kan zich goed onderscheiden wanneer het komt op muziek en prive leven... Hij heeft zijn eigen recordlabel, zodoende bepaalt die zelf wanneer die een album wilt uitbrengen en niet geforceerd 1 moet uitbrengen omdat de recordlabel dit wilt? dit zegt uiteraard wat over het muziekindustrie tegenwoordig...
Mensen zeggen vaak "Ja, Jack Johnson klinkt altijd hetzelfde" ik geef als antwoord 'dat klopt'
maar mensen vergissen vaak omdat het misschien eentonig klinkt, waar daar zijn kracht ligt..
mensen kijken niet verder dan een simpel nummer met wat simpele akkoorden en misschien wel eentonig gehoor.. maar juist de lyrics van een nummer maakt het sterk! Om eerlijk te zijn kan ik me ook met de meeste nummers van Jack associeren.. niet omdat ik zo een groot fan ben, ik kan wel objectief oordelen, maar juist de nummers die hij heeft geschreven zijn ook gewoon waar!! Ik durf aan iedereen te vragen of ze nummers van Jack Johnson willen gaan luisteren, met de lyrics erbij en gaan intensief gaan luisteren naar wat Jack allemaal zingt...
nummers zoals: Go On, Cookie Jar, Its All understood, Losing Hope, The News, Flake, Posters, Crying Shame, Never Know, If I Could, Sitting Waiting Wishing, Good People, Times Like These, Horizon Has Been Defeated, Traffic In The Sky, Fall Line, Cocoon, Symbol In My Driveway, All At Once, Sleep Through The Static, Monsoon, Losing Keys, Adrift, No Good With Faces, My Little Girl, Only The Ocean... Dit zijn allemaal nummers met persoonlijke betekenissen.
Maargoed nu over het album zelf!
Ik heb hem zojuist geluisterd op Itunes ;
- smarturl.it
betreft wel voor een bepaalde tijd! dus voor de fans/liefhebbers of mensen die nu met een ander oog kijken naar Jack? take a look! betreft een videoclip van 40 minuten waar zijn hele album wordt afgespeeld. Er zitten prachtige beelden bij van Jack die aan het surfen of skateboarden is tot aan het landschap van Hawaii en de band zelf die een awesome tijd hebben met elkaar..
Ik vind From Here To Now To You heel verfrissend... Ik vond To The Sea al erg goed, Jack kwam hier meer uit zijn comfort zone door middel van een elektrische gitaar en gitaar riffs waar je U zegt, beetje jimi hendrix style moet ik zeggen... nummers zoals Tape Deck, een nummer over dat Jack vroeger in een funk band zat maar eigenlijk punk wou klinken.. of You Remind Me Of You, een prachtige nummer over zijn dochter "Your daddy made you messy, but your mama made you neat"
Ik ben verkocht Jack en je optreden afgelopen zaterdag was ook gewoon super mellow.
ik zal altijd een trouwe fan blijven en je ideeen en visie over je wereld zal ik altijd delen.