Software - Digital-Dance (1988)

Alternatieve titel: Magic Sounds from Percussion Island

West-Duitsland
Electronic
Label: Innovative

1. Oceans Breath (9:21)
  2. Magnificent Shore (7:46)
  3. Waving Voices (6:06)
  4. Island Sunrise (6:32)
  5. Magic Beach (5:24)
  6. Sea Gulls Audience (6:30)
  7. Digital Dance (5:51)
  8. Magicians Song (6:46)
  9. Percussion Island (5:52)
avatar van Gerards Dream
Het Duitse duo Software heeft jaren lang bestaan uit de heren Michael Weisser en Peter Mergener. Van de eerst wordt vaak beweerd dat hij de rol van manager op zich nam en dat dus de muziek meer van de hand kwam van Peter Mergener.

Hoe dan ook, met al het lekkere weer van de laatste tijd dit zonnige album maar uit het rek gehaald. De heren Weisser en Mergener weten bijgestaan door vier vrienden een heerlijke ontspannen sfeer neer te zetten die in de meeste gevallen zonnig is te noemen. Het wordt nergens opdringerig en het doet mij denken of ik op onbewoond eiland ben.

Ja en dan de hamvraag: Waar lijkt het op? Dat is een moeilijke vraag. De muziek heeft raakvlakken met het Duitse Tangerine Dream en het Nederlandse Peru, maar dan anders als u mij nog volgen kan. Desalniettemin een fraai sfeervol album die na al die jaren nog erg lekker is om naar te luisteren.

avatar van T.O.
Toen ik met een relaxte balearic playlist bezig was op Spotify, raadde het algoritme mij 'Island Sunrise' van dit duo aan.
Inderdaad heerlijke ontspannen en gewoon goed gemaakte muziek. Mede vanwege de hoes krijg je wel wat associaties met liftmuziek en synthgefröbel op zolderkamers, maar dat kun je net zo goed ambient of dus balearic noemen :-P.