menu

Grobschnitt - Symphony (2013)

Alternatieve titel: Live 2012

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Duitsland
Rock
Label: Sireena

  1. Symphony (10:12)
  2. Beyond (2:14)
totale tijdsduur: 12:26
zoeken in:
avatar van Brunniepoo
2,5
Het concert dat ik vorig jaar van Grobschnitt zag was voor mij het beste concert van 2012. Ze gaven toen vier concerten met een symphonieorkest in het Duitse Hagen en de twee nummers op dit album (EP? Single?) zijn toen opgenomen.

Waarom een album met ruim twaalf minuten muziek terwijl ze ruim twee uur gespeeld hebben (en heel Rockpommels Land deden)? Ik heb geen idee maar ik heb een lieve duit over voor een cd of dvd van het volledige concert. Dit album is namelijk leuk als teaser maar ook niet meer dan dat.

Symphony is de versie met orkest van Die Sinfonie en daar proef je de meerwaarde van het orkest al vanaf de eerste klanken. Beyond daarentegen is hier een behoorlijk miskleun. Niets mis met het nummer maar het werkt binnen de context van Rockpommels Land en totaal niet als twee minuten afzonderlijke muziek.

Dit album is al met al eigenlijk vooral een gemiste kans maar ik blijf hopen dat ooit een volledig concert wordt uitgegeven...

Gast
geplaatst: vandaag om 12:55 uur

geplaatst: vandaag om 12:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.