Ben Lukas Boysen - Gravity (2013)

Duitsland
Neoklassiek / Electronic
Label: Ad Noiseam

1. Only in the Dark (3:30)
  2. Nocturne 1 (3:52)
  3. To the Hills (8:18)
  4. You'll Miss Us One Day (3:17)
  5. Gravity (6:16)

met Lucio Amanti

6. Eos (2:39)
  7. Nocturne 2 (7:24)
  8. The Behinian Gospel (6:27)
tuktak
Beter bekend als Hecq, ditmaal voor het overgrote deel piano met her en der wat subtiele ambientelektronica. Nils Frahm achter de knoppen en zijn invloed is duidelijk hoorbaar, fans van Frahm moeten dit album zeker checken. Beste pianoplaat van het jaar.

avatar van inquestos
Jammer, na het horen van Nocturne 1 was mijn verwachting hoog, maar de spanning die dat nummer wist te creëren is verder alleen en slechts ten dele op Gravity en Nocturne 2 te vinden.

tuktak
Het is waar dat dat de meer uitgesproken tracks zijn idd, ik zit daar zelf niet zo op te wachten een hele plaat lang.

avatar van -SprayIt-
Prachtige cover/hoes, zeg. Muziek is ook prachtig, moest soms denken aan de rustige stukken van Sigur Ros. Toch net iets te minimaal en ingetogen, was er na een uur achter dat hij afgelopen was. Houdt net niet de aandacht vast, maar zeker een 4* waard. Tijdens het ontwerpen heerlijk.