Bloc Party - The Nextwave Sessions (2013)

Label: Frenchkiss

1. Ratchet (3:18)
  2. Obscene (3:44)
  3. French Exit (2:52)
  4. Montreal (4:39)
  5. Children of the Future (3:07)
Dikkop
Komaan jongens, maak er terug eens iets moois van na het teleurstellende vierde album.
Bloc Party - Rachet

Het nieuwe nummer lijkt verder te bouwen op de sound van Four, maar het klinkt toch iets meer geïnspireerd op het eerste zicht. Dikke baslijn, catchy gitaarlijntje en de zang van Kele is ook niet mis.
Heel wat anders dan de vreselijk saaie eerste single dat Octopus was. Heel speciaal is het ook niet, maar Ik heb terug hoop.

Iemand die de gitaarlijn ergens van herkent?
Klinkt vertrouwd in de oren.

avatar van hallo!
Is wel een leuk singeltje, maar niet meer dan dat. Had zo op Intimacy kunnen staan.

Ik kijk vooral uit naar Montreal. Die heb ik al live gezien en vond ik toen erg goed.

avatar van coldwarkids
Jammer dat ze gestopt zijn. Misschien word het tijd. Als ik de single zo hoor zo lelijk hebben ze een song nog nooit gemaakt. Ik ben trouwens wel benieuwd naar Montreal.. Die hadden ze namelijk live gespeeld in de Lotto Arena.

Sandrosaurus
Het probleem dat deze band heeft sinds 'Four' is dat ze geen atmosferische muziek meer kunnen maken. Normaal is er altijd iets elektronisch in hun nummers of een soort onderliggende wall of sound. Dit ontbreekt bij hen sinds 'Intimacy'.

'Four' was te geforceerd vind ik persoonlijk. Het was gelijk 'Hey gasten, we hebben geld nodig omdat onze solocarrieres geflopt zijn. Laten we vlug inspiratieloze muziek maken! Onze fans zullen toch wel luisteren.' Ik had het zelfde gevoel bij Angles van The strokes maar dat album valt nog mee eigenlijk.

Kettling was wel goed moet ik zeggen.

Een beetje spijtig.

Ik hoop dat het maar voor max. 5 jaar is dat ze splitten. Ze moeten ongeforceerde inspiratie kweken en een nieuwe drummer zoeken!

avatar van Don Cappuccino
Ratchet is echt gaaf. Lekker funky baslijn en aparte gitaarpartijen.

Sandrosaurus
Leuke afsluiter voor Bloc Party.

3 dikke sterren.

Obscene>Ratchet>Children Of The Future>French Exit>Montreal

Obscene ga ik nog veel naar luisteren.

avatar van coldwarkids
Obscene, Children Of The Future en Montreal zijn mijn tracks die ik op repeat zet. Een vrij overbodige EP verder. Ze konden beter als materiaal bewaren voor een volledig album. Ze zijn iig nu beter als ze electronisch zijn dan het geforceerde rock. Want een plaat als A Weekend In The City zullen ze nooit meer maken ben ik bang.

avatar van yvar_wolfmother
ik vond four geen geweldig album maar ratchet pakt toch wel vooral de zang vind ik geweldig

avatar van max95
Vergeleken met al het eerdere werk komt deze het meest ongeïnspireerd op me over. In Children of the Future hoor ik nog het meest terug van wat Bloc Party ooit was, maar alsnog mist ook die iets. Ratchet is naar mijn mening het beste nummer op deze EP: het nummer is een mix van hoe Intimacy en Four klinken. Leuk nummer!
Verder vind ik deze plaat veel te geforceerd overkomen, dus nee dit wordt hem niet voor mij. Bloc Party was leuk zolang het duurde, maar nu mogen ze van mij echt stoppen, of in ieder geval een lange pauze nemen.

Dikkop
Het niveau van Silent Alarm en A Weekend in The City is duidelijk iets van het verleden.
Ik denk eerlijk gezegd niet dat deze band daar ooit nog dicht in de buurt van zal komen.
Ik had gehoopt op iets zoals Intimacy. Wat wisselvallig, maar met hoge pieken zoals Signs en Ion Square. Maar neen, deze EP ligt ergens tussen Intimacy en het zwakke 4de album.
Qua geluid licht deze EP meer in de richting van de vele B-sides die A Weekend in The City met zich meebracht. Zeker de afluister. Meteen 1 van de beste nummers van de EP. Het andere goede nummer is het gekke Rachet. Het past in het rijtje The Prayer, Ares en Mercury. De nummers die tussen de opener en de afsluiter liggen zijn vrij gezichtsloos.. Echt slecht zijn ze niet, maar ze missen iets. Eigenlijk kan deze EP misschien toch best met Intimacy vergeleken worden. Enkel zijn die pieken zo hoog niet en de overige nummers zo sterk niet. Geen slechte EP, ook geen bijzondere EP.
Dat is al heel wat anders dan Four.

Dikkop
Hoh wat zijn die middelste 3 nummers ongelooflijk saai zeg.
Ook Children of the Future begint te vervelen...
Bloc Party is echt een zwakke band geworden.
Ze lassen opnieuw een lange pauze in. Van mij moeten ze niet meer terugkeren...

Oja, Rachet is geweldig.

avatar van JVT
JVT
Ratchet is goed, Children of the future gaat ook nog. Maar wat de bedoeling is van die andere 3 nummers ontgaat me volledig. Mss willen ze duidelijk maken dat het écht tijd is om te stoppen

Sandrosaurus schreef:

Ze moeten ongeforceerde inspiratie kweken en een nieuwe drummer zoeken!

Waarom in hemelsnaam nou weer een nieuwe drummer?

Sandrosaurus
omdat ze er geen meer hebben...

avatar van coldwarkids
Ja Matt Tong is nog steeds de drummer hoor.. Zeker bij de laatste concerten en hij speelt ook op de EP mee!?

avatar van JVT
JVT
coldwarkids schreef:

Die was toch opgestapt. Oa op best kept secret was hij er niet bij.

avatar van coldwarkids
Oh dat is aan me voorbij gegaan denk. Ik heb hem nog (wel wat langer geleden) in de Lotto Arena gezien en daar was hij nog bij en als ik Children Of The Future hoor, hoor ik het drumgeluid van Matt terug.