Grayson Capps - If You Knew My Mind (2005)

Country
Label: Hyena

1. Get Back Up (4:04)
  2. If You Knew My Mind (3:03)
  3. Slidell (3:55)
  4. I Can't Hear You (3:39)
  5. A Love Song for Bobby Long (4:53)
  6. Graveyard (4:01)
  7. Mercy (3:43)
  8. Lorraine's Song (4:07)
  9. Washboard Lisa (3:36)
  10. Buckshot (3:52)
  11. How's I to Know (3:24)
  12. I See You (4:01)
avatar van Woody
Leren kennen via de film: A love song for bobby long. Wat ik echt een geweldig mooi nummer vindt. Heerlijke country blues. prachtigte acoutische slidegitaren. Het is muziek wat je allemaal wel eens eerder hebt gehoord. Maar zelden klinkt het zo mooi. Hij staat nu op..... Tijd voor een whiskey!

Toch maar even mijn stem verhoogd naar 4,5 sterren. Blijf het een fantastisch album vinden. Een absoluut hoogepunt binnen het Americana genre van de afgelopen 3 jaar.

avatar van heicro
Grayson Capps maakt singer-songwriter muziek die is voorzien van een flinke dosis rauwe Delta blues. Muziek vol emotie die niemand onberoerd zal laten. Soms raakt het aan John Hiatt, soms aan Gordon Lightfoot en Springsteen, al klinkt Grayson Capps een stuk rauwer en doorleefder.
Een super intense prachtplaat.

beaster1256
indeed een prachtplaat en door velen niet gekend , spijtig want deze kerel maakt prachtige muziek , ik ben er zeker van dat deze man nog brokken gaat maken !

Father McKenzie
Beste mensen, ik kreeg deze cadeau van beaster1256, waarvoor erg bedankt, Michel!
Hij staat nu op, en ik geniet ervan, klinkt erg rootsy, de instrumentatie is ook schitterend, en de stem is prachtig. Deze plaat bevalt me nu al, na amper 1 luisterbeurt!

Ik kom er nog zeker op terug, met een oordeel en mijn stem, maar dat het hoog gaat worden, weet ik nu al!

Father McKenzie
Heel sterk album in wat men Americana of rootsmuziek pleegt te noemen, maar ik zou het ook gewoon door country be*invloede singer-songwritermuziek durven te noemen, in elk geval mooi liedjes gebracht met een mooie warme stem.

beaster1256
ja , ongekend maar verschrikkelijk goed n'est-ce pas ???

ik zou zeggen : toppie !!!!!

avatar van Masimo
Gevonden via de rotatielijst van Father McKenzie (dankje, dankje) en wat is dit goed zeg! Heb nog niet alles gehoord, maar op 't eerste oor klinkt 't erg leuk..

Ga hier zeker meer van luisteren..

avatar van BenZet
Wat een geweldige plaat. Het eerste nummer is voor mij gelijk de beste. Ik moet meer van deze man gaan beluisteren. Is echt een ontdekking. Dit keer via Spotify.

avatar van vork666
Knappe Americanaplaat inderdaad. Rauw en stevig rockend, maar tegelijk een album dat volgestopt zit met oprechte emotie.

avatar van frolunda
Dit album zojuist ook ontdekt en inderdaad een hele mooie,ingetogen Roots plaat.Ik kan al positieve woorden hier boven mij alleen maar onderschrijven...............let it slide

avatar van milesdavisjr
Het debuut van de uit Alabama afkomstige Capps. Americana, folk, blues, soul, rock, country en een scheutje Cajun, het kan allemaal bij de beste man. Capps is een verhalenverteller en hij doet dat in compacte songs waar eenvoud de kracht vormt. Het sompige Get Back Up zet direct al de toon voor het album. Het achterland van Alabama met zijn moerassen, hitte en trage ritme vormen de achtergrond waaraan hij zijn verhalen ophangt. Capps schakelt echter net zo snel om naar een wat vrolijker geluid getuige een nummer als How's I to Know. Zijn schuurpapieren stem past perfect bij de nummers die hij vertolkt. Ook de albums die hierna kwamen zijn prima platen. Beste nummer van de plaat; het sfeervolle maar o zo mooie A Love Song for Bobby Long.