UB40 - Getting Over the Storm (2013)

Reggae
Label: Universal

1. Midnight Rider (4:09)
  2. Just What’s Killing Me (4:37)
  3. Getting Over the Storm (3:26)
  4. Blue Bilet Doux (3:27)
  5. If You Ever Have Forever (4:24)
  6. Crying Time (3:15)
  7. How Will I Get Through This (4:10)
  8. He’ll Have to Go (4:17)
  9. Blue Eyes Crying in the Rain (3:26)
  10. I Did What I Did (3:14)
  11. On the Other Hand (3:50)
  12. How Can a Poor Man Stand Such Times and Live (4:43)
  13. I Didn’t Know (4:45)
avatar van Bartjeking
Ik luisterde eigenlijk alleen wat UB40 in mijn jonge jaren en moet toegeven dat ik die reggae-deunen van de heren hartstikke fijn vond. Heb ze na de vele muzikale rotzooi die ze nog uitbrachten links laten liggen, maar toen ik hoorde dat er country?!?!? invloeden op deze nieuwe plaat te vinden waren werd ik toch wel benieuwd.

En ja wel hoor, de pedal steel guitar (Melvin Duffy volgens mijn info) is flink aanwezig en soms klinkt dat nog niet eens zo gek. Just What's Killing me (volgens mij een eigen compositie) en zelfs de Buck Owens klassieker Crying Time blijven wat mij betreft behoorlijk overeind. Ik rond mijn oordeel naar boven af (3*) omdat ik het toejuich dat de mannen eens wat nieuws proberen. Overigens is dit de eerste keer dat ik Duncan Campbell hoor zingen en hij is wat mij betreft een prima vervanger van zijn broeder Ali.

bertito
Ik vind dit een heerlijk album. Reggae en country worden perfect gemixt en leveren een heel relaxte en gevoelige plaat op. De nieuwe zanger van de groep heeft een prachtige stem, hij zingt heel beschaaft. Ook de muziek is zacht en lief. Fantastisch trompet en steelgitaarwerk. Echt een verademing tussen alle overgeproduceerde powerpop van tegenwoordig. Om dit te waarderen moet je eigenlijk wel een zwak hebben voor country uit de jaren 60 en je iets kunnen voorstellen bij een danshal waar soldaten in hun vrije weekend mooi aangeklede meisjes ten dans vragen.

jeb777
bertito schreef:
Om dit te waarderen moet je eigenlijk wel een zwak hebben voor country uit de jaren 60 .

Ik denk dat maar heel weinig echte country fans dit kunnen waarderen. "He'll Have to Go" is om te janken, zo slecht. De zang is gewoon irritant monotoon, en alle muziek lijkt zo uit de computer te komen. Met moeite heb ik dit album afgeluisterd. Het was een straf!

avatar van kaztor
Waren ze niet juist terug op het 'goede' spoor?
Aan albumtitels e.d. te merken zie ik een bepaalde verbetenheid dat weinig te maken heeft met Red Red Wine of I've Got You, Babe.

avatar van frolunda
Vrij kleurloos album dat rustig voortkabbelt en weinig uitschieters naar boven en naar beneden kent.Eigenlijk alleen geschikt als achtergrondmuziek.Matig.