This Beautiful Mess - Falling on Deaf Ears (2001)

Label: Deep Elm

1. Black Is the New Red (4:36)
  2. Overexposed (4:07)
  3. Cacaphonic (4:32)
  4. Fly Anna Fly (4:05)
  5. Clean (3:24)
  6. Soundtrack of My Life (6:53)
  7. Sola Gratia (3:43)
  8. Kill (4:41)
  9. 21st Advent Hymn (3:48)
  10. Here I Stand (2:57)
  11. Last Day's Embrace (3:59)
avatar van jtsterkenburg
Super mooi album. Ze weten dromerigheid en stevige rock met elkaar te combineren. Prachtige gitaarsolootjes en het enige woord dat ik daarbij kan bedenken is surrealistisch. Het andere album ken ik niet maar aan de hoge notering te zien zou die nog beter moeten zijn, dus die moet ik maar snel beluisteren. 5 ster

avatar van Hermy
jtsterkenburg schreef:

Moet je zeker doen. Het andere album is wat rustiger, maar minstens zo mooi.

avatar van matthijs
Sfeerbouwers. Hun tweede plaat is ook mooi, maar deze eerste bevat meer gepaste rustmomenten met mooie meeslepende melodieen, zeer mooi uitgevoerd. Derde plaat (away with the swine) is EP met kliekjes, helaas niet veel soeps. Zitten nu (juni 2007) in studio voor album 3. ben benieuwd! ook live erg te genieten.

avatar van jtsterkenburg
Daar ben ik het dus echt niet mee eens! Away with the Swine is minstens zo mooi als dit album en misschien nog wel beter dan Temper the wind. Ik moet eerlijk zeggen dat ik em eerst ook maar niks vond, maar na een paar luisterbeurten werd ie echt supermooi. Luister sowieso nog eens een keer naar song of grace en stay, twee van mijn favoriete TBM nummertjes! Van dit album staat op eenzame hoogte het nummer soundtrack of my life bovenaan. Wat een overdonderend, episch nummer is dat! Ik heb trouwens mijn stem verlaagd naar 4,5 omdat er na de eerste zes nummers alleen nog kill en last days embrace komen die ik nog erg goed vind. En een album waar drie mindere nummer op staan kan ik geen 5 geven.

avatar van Groenteboer
Heel mooi album, absoluut waar. Vooral de eerste 5 nummers zijn subliem! (5ster) Maar vooral in de laatste nummers wordt het allemaal wat langdradig. Aan elkaar geplakt met te uitgebreide vioolorkesten (beetje hetzelfde als met 'Glo' van Delerious, alleen dan op een ander niveau natuurlijk )

Ruiger maar ook mooier dan Temper zou ik willen stellen.

avatar van battersea
Sterk album met goede combi tussen rockende gitaarrifjes en dromerige zang. Rockstem en falset stem wisselen elkaar mooi af. Nummers staan als een klok!

avatar van Chameleon Day
Nog steeds een zeer genietbaar album. Alleen is de zang soms wat te overdreven emo..