Jessy Lanza - Pull My Hair Back (2013)

Canada
Electronic / R&B
Label: Hyperdub

1. Giddy (3:22)
  2. 5785021 (4:39)
  3. Kathy Lee (4:08)
  4. Fuck Diamond (4:17)
  5. Keep Moving (3:44)
  6. Against the Wall (3:11)
  7. Pull My Hair Back (3:51)
  8. As If (4:15)
  9. Strange Emotion (4:42)
tuktak
Junior Boys synthpop met de r&b van Jessy Lanza maakt een gouden combinatie. De meest toegankelijke release in tijden op Hyperdub en daarmee ook meteen een van de meest geslaagde (naast Burial).

Een album zoals die van AlunaGeorge eigenlijk had moeten klinken wat mij betreft. Volgens mij scoort dit album unaniem positieve reviews in de media, dus de lage rating hier begrijp ik niet helemaal.

Liefhebbers van bv Jessie Ware en aanverwante r&b electronica mogen deze plaat iig niet overslaan!

avatar van kemm
Jessie Ware was inderdaad de eerste naam die in me opkwam bij het horen van 5785021. Op de rest van de plaat blijkt de zang van Lanza toch vooral onderdeel van de productie, daar waar Ware duidelijk de ster van de show was. "Call me when you're on the phone", tja, met zulk 'n nonzin moet je maar niet te veel uitpakken.. Fantastische song verder en zeker een nummer om te toetsen... als je je GSM nog eens vasthebt dus..

De hoofrolspeelster op de achterbank, het zorgt wel voor de nodige prikkels in het totaalplaatje. De muziek durft scherp uit de hoek te komen en borstelt het gelikte karakter er bijna helemaal af. Het zachte stemgeluid zorgt zo juist nog voor een aangename sereniteit tijdens de gehele speelduur. Een album dat beetje bij beetje toch meer gaat beklijven, vandaar misschien de wat lage scores. Ik ga mee met tuktak.

avatar van perrospicados
Via Burial en Hyperdub hier terecht gekomen. Ik vind er zelfs af en toe wat jaren 80 electronica in terug. Niet briljant maar zeker de moeite waard

avatar van De-noir
Baby pull my hair back

Dik. Al weken op de repeat dat nummer.

Over de hele lijn een fijne plaat verder.

avatar van T.O.
tuktak schreef:

Hm, als ik dat nummer Kathy Lee luister, denk ik juist dat het iets meer voluit mag gaan zoals AlunaGeorge dat wel kan doen.