Dick Dale - King of the Surf Guitar (1989)

Alternatieve titel: The Best of Dick Dale & His Del-Tones

Label: Rhino

1. Let's Go Trippin' (2:10)
  2. Shake 'N' Stomp (2:12)
  3. Misirlou (2:15)
  4. Mr. Peppermint Man (2:25)
  5. Surf Beat (3:00)
  6. Take It Off (2:11)
  7. King of the Surf Guitar (2:08)
  8. Hava Nagila (2:07)
  9. Riders in the Sky (2:15)
  10. The Wedge (2:02)
  11. Night Rider (1:48)
  12. Mr. Eliminator (2:01)
  13. The Victor (3:14)
  14. Taco Wagon (2:10)
  15. Tidal Wave (2:04)
  16. Banzai Washout (2:20)
  17. One Double One Oh! (2:45)
  18. Pipeline (2:59)

met Stevie Ray Vaughan

avatar van Jeanicious
Na het zien van Pulp Fiction was ik toch wel benieuwd naar de man die dit unieke gitaargeluid voortbracht. Het spannende repeterende geluid, in combinatie met een tamelijk krakkemikkige productie en diverse blazers ademt een unieke sfeer die ik wel kan waarderen.
Natuurlijk sluipt er wel een zekere eenvormigheid in na een aantal nummers. Wanneer we echter de helft gepasseerd zijn komt er een zekere ontwikkeling in het geheel. Met name door betere productie-mogelijkheden. Dat vertaalt zich in een aantal afwisselende nummers, die na een aantal luisterbeurten wel kunnen bekoren. Maar die bovengenoemde sfeer missen.
Toch 4 sterren waard.

avatar van oruiz
ken alleen het nummer Misirlou uit Pulp Fiction, maar wat een heerlijke nummer zeg! Ik weet alleen niet hoe al die andere nummers zijn. Of ze een beetje het zelfde zijn of niet

Wat een briljant Album. Dick Dale is Surf Guitar held nummer 1. Die snelle combinatie drum, guitar, blazers en zelfs piano in sommige nummers maken het album het ultieme zomer beach album.

avatar van Dielie
ik zoek deze

avatar van beruk
Is bij de alternatievere platenzaken goed te krijgen.

avatar van GT-Rick
Geniaal album van een geniale gitarist. Ongelovelijk dat iemand van +70 nog zo energiek op het podium kan staan. Dit album is met recht een best-off album, al mijn favorieten staan er op in ieder geval. De nummers met zang vind ik persoonlijk minder, maar gelukkig zijn dat er niet al te veel.
Het album is trouwens ook gewoon via de bekende internetwinkels te koop als Bol en NLstore, niet moeilijk aan te komen dus.

EVANSHEWSON
Waar vind ik deze, die spreekt me enorm aan. Ik ken helaas enkel Misirlou, ik dacht doordat een zekere Quentin Tarantino dat gebruikte in die machtige film Pulp Fiction (1994).

Waar vind ik deze dus ?????

avatar van Toon1
EVANSHEWSON schreef:

Waar vind ik deze dus ?????

www.bol.com (10,99 euro)

avatar van LeRoi
Toch wel de aanvoerder van het Surf-genre uit de '60. Samen met het Garage-genre (Sonics, 13th Floor Elevators, Standells, enz ... check Nuggets-serie) toch wel de meest 'inspirerende' stromingen van 'overseas' uit die periode (zeg wat nu veel in de Moordlijst zou komen te staan).

avatar van Fza
Fza
Erg goed album, nummer zijn wel wat aan de korte kant jammer genoeg.

vondeich
Daar gaan we mooi naar toe op 30 oktober in de Groene Engel te Oss

Father McKenzie
Zonet meegebracht van een rommelmarkt, blijkbaar in onberispelijke staat;

Dit schrijft Allmusic erover;

King of the Surf Guitar: The Best of Dick Dale is the definitive compilation of the father of surf-rock, containing 18 of his best-known songs, including all of his biggest hits ("Miserlou," "Let's Go Trippin'"), all presented in their original versions and in excellent audio. "

(Unquote)

de plaat krijgt daar het volle pond : *****

Dus ik verwacht er veel van, dat wordt iets om subiet naar te luisteren, nu staat Bafinger op.

Father McKenzie
Het is en was puur genieten, All Music slaat hier voor een keertje de nagel op de kop.
Mooie surfmuziek met niets te vergelijken, en een verrijking van mijn platenkast, jawel!

avatar van LucM
"Misirlou" is in ieder geval een geweldig nummer, deze compilatie moet ik ook eens zien te vinden.

Stijn_Slayer
Dit is natuurlijk een prima verzamelaar van deze surfheld.

De liefhebbers zouden ook Dick Dale's album Surfer's Choice uit 1962 eens moeten proberen. De band The Surfaris zullen dan ook zeker bevallen (hun versie van Misirlou vind ik nog beter).