IWrestledABearOnce - Late for Nothing (2013)

Label: Century Media

10. I'd Buy That for a Dollar
  11. Inside Job
  12. It Don't Make Me No Nevermind
avatar van bennerd
Best fijn, maar het echt leuke aan Iwrestledabearonce komt er niet echt door. Het is allemaal iets te mak naar hun normen. De nieuwe zangeres is wel stukken beter dan de vorige, maar instrumentaal gezien is het meer reguliere post-hardcore met wat extra bliepjes en gefoefel. Toch heb ik wel wat genoten van dit schijfje, al is het niet echt een topper.

avatar van Don Cappuccino
De rare trekjes zijn er inderdaad uit maar het songschrijven is behoorlijk vooruitgegaan. Was het vorige materiaal van IWABO nog een samenraapsel van alles en nog wat krijgen we nu op Late For Nothing songs met een kop en een staart te horen. Inderdaad meer post-hardcore geworden. Niet heel erg goed, maar wel vermakelijk.

avatar van GothicBowie
Late For Nothing is het derde album van de Amerikaanse avant-garde/metalcore/mathcore/...-band iwrestledabearonce (kortweg IWABO). Tijdens de Vans Warped Tour 2012 besloot Krysta Cameron, een van de oprichters van de band, haar carrière als frontwoman achter zich te laten en zich fulltime te focussen op het nakende moederschap. De overige drie bandleden besloten het ouderschap echter nog even uit te stellen en op zoek te gaan naar een nieuwe zangeres. Cameron out, Courtney LaPlante in. Hoewel een bezettingswissel vaak hand in hand gaat met muzikale heroriëntering, valt hier mede dankzij de veelzijdigheid van het muziekgenre echter weinig van te merken.

lees meer :
iwrestledabearonce - Late For Nothing - Snoozecontrol.be