Love - Black Beauty (2011)

Label: High Moon

1. Young & Able (Good & Evil) (3:25)
  2. Midnight Sun (3:34)
  3. Can't Find It (3:47)
  4. Walk Right In (3:23)
  5. Skid (2:52)
  6. Beep Beep (2:15)
  7. Stay Away (2:47)
  8. Lonely Pigs (4:25)
  9. See Myself in You (3:04)
  10. Product of the Times (4:12)
  11. Title Song from the Motion Picture 'Thomasine & Bushrod' * (2:27)
  12. Arthur Lee Interview with Steve Rosen * (22:16)
  13. Every Time I Look Up I'm Down [Live at Electric Gardens, Glasgow] * (3:33)
  14. Nothing [Live at Electric Gardens, Glasgow] * (3:06)
  15. Keep on Shining [Live at Electric Gardens, Glasgow] * (5:57)
  16. L. A. Blues * (3:02)
avatar van RoyDeSmet
1972 en Jimi Hendrix was dood.
Arthur Lee formeert een 'all-black' Love en neemt het Hendrixesque album 'Black Beauty' op, maar de platenmaatschappij gaat failliet en het album wordt voor bijna 40 jaar op de kast gezet.

Na Lee's dood werd dit album alsnog uitgegeven.
Het overtreft 'Forever Changes' zeker niet, maar sla het nummer 'Beep Beep' over en het is zeker de moeite waard als uitbreiding van de Love-catalogus!

avatar van Droombolus
Graag, wat betreft die uitbreiding van m'n Love / Arthur Lee vezamelingetje maar dan zal ik er toch voor een normale prijs aan moeten kunnen komen. Dus niet de meer dan USD 40 die je er bij High Moon, inklusief verzending, rechtstreeks ( of via evilBay ) voor moet betalen.

avatar van heartofsoul
Bol.com biedt 'm aan voor eur 30,99 - beschikbaar 24 november. Het blijft aan de prijs natuurlijk...
Amazon Uk rekent GBP 26,99 - dat is ongeveer hetzelfde als in euro's.

avatar van freakey
Ook op CD met bonustracks sinds kort

avatar van Droombolus
RoyDeSmet schreef:
1972 en Jimi Hendrix was dood.

Ja, Lee ging op een Hendrix trip op Out Here, False Start en Vindicator maar op Black Beauty wordt er gas terug genomen en komt z'n meer melodiese kant weer naar boven. Alleen het laatste nummer, een eerdere live opname uit 1970 in de Fayad/Poncher/Tarwater line-up, is Hendrixiaans ...........

Vette aanrader voor de Lee'fhebbers !