Charalambides - Our Bed Is Green (1992)

Folk / Avant-Garde
Label: Wholly Other

1. Tea (4:42)
  2. The Treadmill (1:56)
  3. Take the Pointing Finger for the Moon (6:43)
  4. Pase el Agoa (5:11)
  5. Black Pope (2:34)
  6. Bid You Goodnight (1:51)
  7. I Don't Know You (3:49)
  8. Stuttgart (4:19)
  9. Silver Reeds (3:24)
  10. Our Bed Is Green (4:18)
  11. Faze Her (3:57)
  12. Dead Bee (3:29)
  13. Regret (3:39)
  14. Neutron Decay (2:42)
  15. C.G. (3:16)
  16. Core (3:21)
  17. Coming Out (3:48)
  18. Strange Matter (3:55)
  19. 20 Hours (2:08)
  20. Cosmic String (6:04)
  21. Dorothy (1:10)
  22. I Don't Know What to Sing (1:04)
  23. The Bottle (2:05)
  24. Hair on My Head (Is Brown) (1:26)
  25. Same Old Routine (8:01)
  26. Finale (2:54)
Wow, wat een geweldig album is dit! Hier ben ik echt heel enthousiast over. Een maandje of twee geleden gekocht op vinyl en de laatste tijd veel gedraaid. Misschien is dit wel het mooiste album dat ik in 2005 heb aangeschaft!

Een geweldige mix van lo-fi folk, psychedelische gitaarmuziek, noise en improvisaties. Oorspronkelijk uitgebracht op een cassette in 1992, maar nu, 14 jaar later klinkt het nog steeds vernieuwend. Een ontzettend veelzijdig album waarbij je constant op sleeptouw wordt genomen door hun experimenteer driften.

Dit was mijn introductie met deze geweldige band. Nog een paar maandjes genieten van dit album en dan snel de rest van hun discografie gaan checken!

Gave hoes ook!

Sietse
Zeker een goed album. Ik heb ze zelf een jaartje of 2 terug leren kennen en was ook meteen verkocht. Weet niet meer welk album, maar was volgens mij net voor dat Joy Shapes uit kwam (op kranky) wat echt een super plaat is en een van mijn favorieten van 2004.

Van mij deze nu ff een 4, moet hem weer eens wat vaker gaan luisteren.

Sietse
Deze release is trouwens een re-issue op vinyl. De cd re-issue is uitgekomen bij Kranky ook in 2005

Sietse schreef:

Ja klopt, de originele release was een in eigen beheer uitgebrachte cassette. Dus ik heb gewoon de eerste, reguliere heruitgave genomen en dat was voor zover ik kon nagaan de vinyl uitgave van Time-Lag in 2004. Ik zie nu echter dat Wholly Other de eerste heruitgaven al in 1995 en 1997 had, dus ik zal het label even corrigeren. Dat lijkt mij correcter dan Time-Lag, Kranky of Eigen Beheer.

Ik blijf het overigens nog steeds een hele toffe plaat vinden! En het mooie aan een dubbel vinyl album is dat je af en toe even tussendoor een kantje kan draaien.

Sietse
ja ik las het ook dat de eerste heruitgave van wolly other is, wat trouwens hun eigen opgezette label is (als ik me niet vergis) Ik moet deze trouwens ook wel weer eens vaker gaan luisteren, ik draai zelf bijna altijd Joy Shapes wat voor mij (als ik het met goed herinner) de kennismaking met deze band was. Stond ook in mijn top 10 van 2004 (nr 3 of 4 ofzo, ik weet het niet meer)

avatar van Ataloona
Heerlijk album dit inderdaad. Blijft ook fantastisch om achter die dikke laag lo-fi psychedelica ook gewoon erg veel groovy/mellow ritmes te horen. Heerlijke rock 'n roll op Black Pope bijvoorbeeld!