Bronze Radio Return - Up, On & Over (2013)

Folk / Rock
Label: DigSin

1. Up, On and Over (2:53)
  2. Mister, Mister (3:58)
  3. Further On (2:26)
  4. Rather Never Know (3:58)
  5. Melting in My Icebox (3:06)
  6. All In (2:48)
  7. Soon as I Fall (3:28)
  8. World Spin, Home Spun (3:45)
  9. Thick and Thin (3:47)
  10. M.O.T.R. (Middle of the Road) (3:19)
  11. Above, Below (2:00)
  12. Gilded Lily (3:56)
  13. Sylvan (3:14)
  14. Everyday Parade * (3:16)
  15. Stop and Pose * (3:16)
avatar van Jurr_on
Een aanrader voor liefhebbers van bands als Boy & Bear, Mumford and Sons, etc!

Ik had nog niet eerder van Bronze Radio Return gehoord, toch is 'Up, On & Over' al hun 3e album. De band huist in het straatje van het populaire folk-rock genre en weet een zeer lekker album neer te zetten. Mijn grootste punt van kritiek is het gebrek aan een eigen geluid, ze onderscheiden zich weinig van andere bekende folk-rock bands. Het album blijft binnen de bekende paden en komt daardoor erg braaf over. Ondanks dat weet de band goed te verrassen door stuk voor stuk erg 'catchy' songs te brengen. Van de 13 tracks haalt geen enkel nummer de 4 minuten, vier nummers zitten zelfs onder de 3 minuten, hierdoor is 'Up, On & Over' met zijn korte, pakkende en vrolijke uptempo-tracks een zeer radiovriendelijk album. Het vertrouwde en populaire folk-rock geluid maakt het album bovendien zeer toegankelijk voor nieuwe luisteraars. Al met al lijkt Bronze Radio Return hun bandnaam waar te maken. Het lijkt mij dat het niet lang zal duren voordat dit album door de ether vliegt! Voor mij gaat hij deze zomer in ieder geval nog zeker een aantal keer op repeat.