Chuck Leavell - Southscape (2005)

1 stem

7. Backburn (5:22)
  8. Ashley (6:30)
  9. Cherokee Wind (5:32)
Mssr Renard
Heerlijke plaat van deze sympathieke bomenknuffellaar. Chuck Leavell is een wat ondergewaarderde pianist die wel de nodige respect afdwingt, wanneer je zijn cv zou zien.

Inmiddels heeft Chuck meer dan 300 platen ingespeeld, heeft getourd met en platen ingespeeld van Rolling Stones, Black Crowes, Gov't Mule, Eric Clapton, George Harrison en Allman Brothers Band. Kortom de top van de rockmuziek.

Op deze instrumentale jazzrockplaat laat Chuck zich vergezellen van ondermeer Larry Carlton, oud Sea Level-medebandlid Randall Bramblett en Stones-saxofononist Tim Ries. De drummer is ene Chad Cromwell en de bassist is Michael Rhodes.

Merendeel van de composities zijn van Chuck zelf. Jessica is een cover van het bekende Allman Brotherslied. Omdat hij het origineel inspeelde en Dickey Betts zelf ook heeft onderkend dat het net zo goed een Chuck Leavell-song is, is het logisch dat deze song in zijn repertoire is gebleven. Bij de overige songs is het duidelijk dat Chuck behalve een begenadigd pianist ook een erg goede componist mag worden genoemd.

Het resultaat is een fijne, warme en pure jazzplaat met de nodige scheut southern rock erin om het groovy te houden. De productie is ook nog eens warm en vriendelijk. Ik zie deze plaat een beetje als het teruggrijpen op de sound ten tijde van Sea Level, maar dan zonder het gitaarvuurwerk.

avatar van Lura
Hij speelde ook op dit album, toen hij toevallig hier was voor optredens van The Rolling Stones : JW Roy - Kitchen Table Blues (2004)

Mssr Renard
Lura schreef:

Wat leuk. En het onderstreept ook wel weer hoe sympathiek Chuck is.