Gluecifer - Basement Apes (2003)

Noorwegen
Label: Epic

1. Reversed (2:52)
  2. Brutus (2:54)
  3. Losing End (3:22)
  4. Easy Living (3:02)
  5. Little Man (2:55)
  6. Not Enough for You (2:40)
  7. Round and Round (3:40)
  8. Black Book Lodge (3:22)
  9. It Won't Be (4:21)
  10. Shotgun Seat (2:23)
  11. Powertools and Piss (3:44)
  12. I Saw the Stones Move (3:46)
DutchViking
Sterke stoner-rockplaat, die me een beetje doet denken aan The Hellacopters en Monster Magnet. De band heeft echter toch ook wel een vrij eigen geluid en de nummers zijn goed tot uitstekend. Ik wacht nog even met stemmen, maar dat hier een goede beoordeling uit zal rollen, is zeker.

avatar van vin13
Samen met The Hellacopters toerden ze en dat was geweldig.
Goed uitgewerkte rock en roll, beetje ranzig en lekker om mee te zingen.

avatar van frolunda
Lekker stevige gitaarrock in de trant van de Hellacopters,the Nomads en de Flaming sideburns.De Scandinavische gitaarscene vind ik sowieso altijd erg sterk en heeft iets wat hun Engelse en Amerikaanse collega's vaak ontbeerd al kan ik er niet precies zeggen wat dat is.
De semi-ballad Losing End is werkelijk schitterend.