Autoheart - Punch (2013)

3. Control (4:21)
  4. Agoraphobia (4:22)
  5. Lent (3:15)
  6. Moscow (3:55)
  7. The Sailor Song (3:43)
  8. Hungover in the City of Dust (4:45)
  9. January (5:11)
  10. The Witching Hour (3:03)
  11. Santa Fe (4:17)
  12. Heartbreaker (4:36)
  13. Stalker's Tango * (2:55)
  14. Foolishly Wrong * (3:22)
  15. Beat the Love * (3:03)
Eindelijk is het dan zomer: geen lente en een zomer die ook maar niet op gang wilde komen maar op dit moment mogen we niet klagen en als ik er dan een soundtrack in de vorm van Punch bij krijg is het helemaal goed.

De zang van Jody Gadsden doet me soms denken aan Andy Bell (Erasure) die een vocaal dansje doet met Tracy Chapman, gooi er dan een zeer aangenaam indiepoprockpiano sausje overheen en dan heb je een beetje een idee waar Autoheart voor staat.

Radiovriendelijk is het zeker maar ik zie dit ook succes hebben op uiterst gezellige festivals. Het mag dan misschien niet al te spectaculair zijn maar met dit soort liedjes krijg ik alleen maar meer zin in de zomer en mag deze van mij nog heel lang voort blijven duren.

Wat een heerlijk verslavende plaat is dit toch. Past perfect bij dit weer: ik krijg er een goed gevoel bij en de stem van zanger Jody Gadsden is schitterend. Ik krijg er nu soms ook een Talk Talk gevoel bij.

Moscow gaat over de schrijnende situatie voor de LGTB gemeenschap in Rusland en daar schenken ze aandacht aan: het hart op de goede plek dus.

avatar van AstroStart
Zoals aERodynamIC zegt: radiofriendly, en een paar goede uitschieters zoals Lent en Moscow. Voorlopig 3, maar kan makkelijk nog stijgen.

Mijn eerste draaibeurten waren van 'leuke niets aan de hand pop' maar het begint uit te groeien naar 'niet meer uit mijn hoofd te krijgen en ik wil nog een keer en nog een keer'.

Dat ze een statement maken tegen de praktijken in Rusland maakt ze voor mij alleen maar mooier.

Dit blijft een heerlijke plaat waar ik altijd van in een goed humeur raak (in deze tijden zeker wel heel prettig). Nu heeft het eindelijk een vinyl versie gekregen. Lekker roze kleurtje en drie bonustracks (b-kantjes van singles).