Chick Corea Elektric Band - Beneath the Mask (1991)

Jazz / Rock
Label: GRP

1. Beneath the Mask (3:34)
  2. Little Things That Count (3:51)
  3. One of Us Is over 40. (4:58)
  4. A Wave Goodbye (4:46)
  5. Lifescape (5:13)
  6. Jammin E. Cricket (6:54)
  7. Charged Particles (5:21)
  8. Free Step (7:47)
  9. 99 Flavors (3:57)
  10. Illusions (9:45)
Ozric Spacefolk
Vette fusion van Corea en co.

Erg electrisch allemaal, maar de composities zijn uitstekend. Lekker funky.

Dave Weckl is sowieso een waanzinnige drummer, maar hij gaat echt heerlijk tekeer op deze plaat. Ondersteund door het slapwerk van John Patitucci.
Verder spelen mee: Frank Gambale op gitaar en Eric Marienthal op saxofoon.

De electro jazz/funk die de band brengt werkt erg aanstekelijk. En ook al klinkt het nu wat gedateerd en erg 'eighties' (alsof je een Miami Vice soundtrack luistert), blijven deze plaat en het album met dezelfde titel als de band, de favorieten van de Electric Band.

Mssr Renard
Deze funkplaat van fusion-legendes Corea/Patitucci/Weckl/Gambale/Merienthal is heerlijk vet en superfijn in het gehoor liggend.

Het groove't en ronkt lekker door. Vet drumwerk van Weckl en heerlijk basspel van Patitucci.
Ook de gitaarsolo's van Gambale zijn erg lekker. Ik hoor hem liever dan Al diMeola, maar dat is puur persoonlijke smaak. Weckl is wel echt één van mijn favoriete drummers. Zo'n nummer als Little Things That Count alleen al verdient een prijs.

Ook hier weer een klein aantal stemmers, en ook hier weer een laag cijfer. Electric Band scoort onder de users van deze site niet zo hoog. Terwijl Corea en co. volgens mij wel de nodige grammy's hebben binnengesleept.