Overseas - Overseas (2013)

Uitgebracht in eigen beheer

7. The Sound of Giving Way
  8. Down Below
  9. Came with the Frame
  10. All Your Own
Sombere, trage, maar soms toch ook stevige nachtmuziek van deze supergroep. Een supergroep waarvan, behalve Will Johnson (Centro-Matic), de leden mij trouwens niet echt bekend zijn. Althans, ik heb er nog nooit wat van geluisterd. We hebben namelijk ook nog de Kadane broertjes van Bedhead en David Bazan van Pedro The Lion.

Ingetogen nachtplaat, met een soort depressieve feel, maar wel met enige berusting. Het zei zo, het is niet anders. Opvallend is hoe 3 gitaarlijnen vaak langs en -door elkaar heen lopen. De zang is afwisselend Johnson en Bazan. Qua productie is het goed geproduceert, maar niet glad.

Fijn spul en ik zal binnenkort eens wat Bedhead gaan luisteren.

avatar van itchy
Enkele hele mooie nummers, maar bij momenten erg saai. Van de leden kende ik dan alleen weer het Bedhead-materiaal maar dat vind ik veel meer bijzonder en sfeervol.

Misschien eens snachts draaien? Zo werkte ie bij mij ook erg goed. Van Will Johnson is zijn band Centro-matic erg goed, het album Redo the Stacks is een kruising tussen de lo-fi collegerock van Pavement en de catchy kraakpop van Guided By Voices, maar dat terzijde. Zoals gezegd, ik zal binnenkort ook eens achter Bedhead aangaan, als dat nog een stuk beter is.

avatar van itchy
Het is inderdaad zo dat sommeige platen 's nachts aan zeggingskracht winnen. Dus dat ga ik zeker nog eens doen!