Martin Simpson - Vagrant Stanzas (2013)

Folk
Label: Topic

1. Diamond Joe (3:08)
  2. Jackie and Murphy (5:46)
  3. Shepherds Rejoice (1:57)
  4. Come Down Jehovah (4:53)
  5. Molly as She Swings (2:18)
  6. Palaces of Gold (3:38)
  7. Blue Eyed Boston Boy (2:24)
  8. Delta Dreams (4:14)
  9. Waly Waly (6:33)
  10. North Country Blues (4:41)
  11. Lorena (1:58)
  12. Lady Gay (3:55)
  13. Stranger Song (4:54)
  14. Come Write Me Down (1:53)
avatar van Broem
Dit is er weer zo eentje. Een prachtig folk album straight from THE Heart. Martin Simpson met enkel gitaar of banjo. Prachtig accent en nummers die je zo in een Engelse kroeg doen wanen. Meeste nummers zijn opgenomen in one take. Geschreven met zijn buurman Richard Hawley. Bijzonder mooi.

kistenkuif
Inderdaad een mooi puur album met hoogstaand snarenwerk. Beetje balen dat ik de versie heb zonder bonustracks want die maken het helemaal tot een musthave. Het album Prodigal Son (2006) heeft dezelfde sfeer en vind ik minstens zo goed. Authentieke folkmuziek uitgevoerd door een ruwe bolster met een verfijnde gitaartechniek waar ik van achterover sla. En vlak hem ook niet uit op slide... Thuiskommuziek.

avatar van Broem
Heb de uitvoering met de 8 bonustracks. Meer van hetzelfde. Omdat 'hetzelfde' mooi is, is dat mooi meegenomen (wat 'n zin Pppfff) Prachtalbum.

avatar van potjandosie
dit album staat 1 in de "ranking" van Best Martin Simpson albums. de man solo op zijn best in een soort van "live" setting, hoewel "Vagrant Stanzas" een studio album is. puur, naturel in een kale productie zonder gastmuzikanten. al het songmateriaal is van hoog niveau en perfect uitgevoerd door deze snarenvirtuoos. "North Country Blues" is een Bob Dylan cover en "Stranger Song" een Leonard Cohen cover. "Come Down Jehova" (van Chris Wood) en "Palaces of Gold" (van Leon Rosselson) zijn eveneens nummers van "hedendaagse" songschrijvers. voor de rest bestaat het materiaal uit Schotse ballads, Amerikaanse traditionele songs (o.a. Diamond Joe, Blue Eyed Boston Boy en Lorena) en (korte) gitaar improvisaties, zoals Shepherds Rejoice en Come Write Me Down. "Jackie & Murphy" en "Delta Dreams" zijn prima eigen nummers. het idee voor dit album ontstond aan de keuken tafel bij collega muzikant Richard Hawley, die bij mijn weten niet meeschreef aan de nummers op dit album, maar dit album wel co-produceerde samen met Peter Denenberg en Martin Simpson. zoals men in Engeland zegt "what you see is what you get", is dit voor de luisteraar of folkliefhebber echt een album met "what you hear is what you get". overigens hoef je geen folkliefhebber te zijn om van dit geweldige album te genieten.

Martin Simpson: acoustic, electric & slide guitars, 5 string banjo & vocals

zoals Martin Simpson over dit album het destijds zelf in een interview verwoordde:
quote
"I feel as though this is the record I've been working towards all my life. It's the first time I've made a studio album, which deliberately tries to capture the immediacy of a live performance. In fact it's the intimacy of playing to a friend, which is at the heart of this album. It is not a record of repairs and corrections.
This is what I do at a gig"
unquote