Compilatie van track van drie eerder uitgebrachte EP's. Er lijkt goed geluisterd te zijn naar bepaalde Gescom en Autechre tracks van '96-'98 (Envane EP bijvoorbeeld). Mooie invloeden om te hebben en goed eigen gemaakt en enigzins een eigen kant mee uitgegaan, al zouden ze dat later soms nog iets beter doen voor mij. Later zijn ze bijvoorbeeld geluidsdistortie iets fijnzinniger/gevarieerder gaan gebruiken. Lekkere muziek om mee weg te trippen evengoed.
Je voelt hier trouwens een hiphop flow en sound in de beats (iets wat ook in sommige tracks van Envane EP en Gescom zit). Later zou met het ''Shadow Huntaz'' project de cirkel rond worden gemaakt voor wat betreft de combinatie 'IDM' en hiphop. Laatst
een heel vette oude liveset van de Shadow Huntaz (uit 2003) geluisterd die ik lekkerder vind dan de uitgebrachte SH albums zelfs denk ik.
Al met al is dit een erg tof begin van het Funckarma project dat zich mooi heeft vertakt in verschillende richtingen. Distortie is nog een beetje eenzijdig ingezet, maar voor de rest prima experimentele beat-gedreven melodische elektronica. Een toffe artiest om ook te checken voor mensen die hiervan houden en van Autechre uit '96-'99 is het Nederlandse
E.O.G.. Laatst getipt gekregen door Don Funcken, kende het al een beetje maar nu meer aan het luisteren (vooral tracks als ''Metmex'').